Ανακοίνωση για τους αριστούχους
22/12/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
22/12/2017
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 19/12/2017

Δεύτε ίδωμεν πιστοί που εγεννήθη ο Χριστός!!!

Η γέννηση του Θεανθρώπου για όλους τους Χριστιανούς και για ολόκληρη την ανθρωπότητα συνοδεύεται από το μήνυμα της ειρήνης, της ελπίδας και της αγάπης.

Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο μας για να μας κάνει σωστούς Χριστιανούς και μας έδωσε το παράδειγμα με την επίγεια ζωή του, για το πώς πρέπει να ζούμε, πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε και τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Αλλά και το σπουδαιότερο να μας λυτρώσει από τις αμαρτίες μας.

Ήλθε στη γη, ο Υιός του Θεού και έδωσε το χέρι Του σε όλους όσους χρειάζονται και θέλουν την βοήθεια Του. Ακόμη μας δίδαξε την Ταπεινοφροσύνη με την δική Του άκρα ταπείνωση. Τέλος μας δίδαξε την απεριόριστη και άδολη Αγάπη στους συνανθρώπους μας ακόμη και στους σταυρωτές μας, όταν από τον Σταυρό παρακαλεί τον Θεό Πατέρα να τους συγχωρήσει  γιατί «ου γάρ οίδασι τι ποιούσι».

  Πού είναι η Ταπεινοφροσύνη και η Αγάπη;

Όταν βλέπουμε τους πλούσιους της χώρας μας και όλου του κόσμου να ζουν όπως ο «άφρων πλούσιος» και μάλιστα προκαλώντας τον λαό με τις σπατάλες τους, που τις παρουσιάζουν στα ΜΜΕ αδιάντροπα.

Ποιος από τους σημερινούς πλούσιους παραδειγματίζεται από τους σπουδαίους Έλληνες Εθνικούς Ευεργέτες που ζούσαν σεμνά και ταπεινά σε ολόκληρη τη ζωή τους και άφηναν στην Πατρίδα όλο τον πλούτο που συγκέντρωναν εργαζόμενοι σκληρά και τίμια.

Ένας παράλογος, αχόρταγος και αδάμαστος εγωισμός έχει κυριεύσει την ανθρωπότητα που μοιάζει με θηλιά στο λαιμό όλων μας.

Γι αυτό βλέπουμε ότι μία μικρή, σε αριθμό αλλά πάρα πολύ ισχυρή σε χρήμα και υλικά μέσα, ομάδα Εγωιστών και μωροφιλόδοξων ανθρώπων να έχουν εξουθενώσει την ανθρωπότητα και να την έχουν πλημμυρίσει με απελπισία και πόνο. Επιπλέον προκαλούν απαιτώντας να τους αποκαλούμε Φιλάνθρωπους!

Αποτελεί σκοτεινό παράδειγμα η σχετική αναφορά στον Τζωρτζ Σόρος (Γκιόργκι Σβαρτς το πραγματικό του όνομα) που οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών του έδωσαν το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να κατηγορήσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό που τον αποκαλεί δημόσια κερδοσκόπο. Βλέπετε ο Σόρος, το γεράκι των αγορών, ο αισχρός τοκογλύφος όπως τον αποκαλούν πολλοί, δεν είναι κερδοσκόπος αλλά φιλάνθρωπος και προστάτης φτωχών και αδυνάτων!!! ο μωροφιλόδοξος.

Που είναι το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας, που είναι η θρησκευτική και πνευματική ηγεσία, που είναι τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι να παρουσιάσουν τις αδικίες, τις απάτες και όλα όσα γίνονταν εις βάρος του λαού ακόμη και της χώρας μας;

Μήπως υπάρχει αντίτιμο ώστε να καλύπτονται οι αδικίες και οι απάτες και να λιβανίζονται και να δοξάζονται όσοι τις διαπράττουν;

Για το κατάντημα τη Ελληνικής κοινωνίας και της ανθρωπότητας δεν ευθύνονται μόνον οι λίγοι, σχετικά, πλούσιοι αλλά όλοι μας.

Που έχει πάει η ταπεινοφροσύνη, η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η στοργή, η τρυφερότητα, ο πόνος για τον πάσχοντα συνάνθρωπο;

Φτήνυνε τόσο πολύ η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια;

Όταν ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει αδιαφορώντας για τον γείτονα και τον διπλανό του, σκοτώνοντας ακόμη και για ένα κινητό τηλέφωνο, που θα του εξασφαλίσει την προσωπική Νιρβάνα και Αφασία, κάνοντάς τον ένα άβουλο ον, με αναισθησία χωρίς σκοπούς κα στόχους, ζώντας αποκλειστικά και μόνο για τα πάθη του και τον εγωισμό του.

Που ακούστηκε τα παιδιά μας να αποτελούν μέσο εκδίκησης; κι όλο το μίσος και ο εγωισμός των μεγάλων να ξεσπά στα αθώα θύματα μιας κοινωνίας που τρέφει ελπίδες και κάνει όνειρα για μία νέα και φρέσκια γενιά παιδιών, που είναι σχεδόν στα σπάργανα ακόμη, ηλικίας 6-7 ετών. Πως αυτά τα παιδιά θα αντισταθούν σ’ έναν πατέρα Εγωιστή, θεριό, μισότρελο, που πήρε μαζί του στον θάνατο δύο ζωούλες; Θεέ μου, δεν λυπήθηκε  τίποτα αυτός ο «γονιός» που τα βασάνισε παίρνοντάς τους τις αναπνοές, στερώντάς τους τον αέρα μέσα στο σπίτι όπου, πιστεύω και φαντάζομαι, κάποιες φορές θα έπαιξε μαζί τους, θα γέλασε, θα τα αγκάλιασε, θα τα φίλησε;

Φτήνυνε τόσο πολύ η ανθρώπινη ζωή που δεν εκτιμά ούτε την υπολογίζει κανείς; Ούτε πλούσιος, ούτε πτωχός;

Ανοίγεις την τηλεόραση και είναι αδύνατον να μην ακούσεις μια τρομοκρατική ενέργεια, μια δολοφονία, μια εγκληματική πράξη . Γιαγιάδες  σπασμένες στο ξύλο και σιδερωμένες για να τους αρπάξουν την πενιχρή σύνταξη, αλλά και όλους όσοι ζουν μόνοι τους και υποφέρουν την μανία του κάθε αρρωστημένου και ανισόρροπου κακοποιού.

Πόσο ποια εμείς οι άνθρωποι θα επιτρέπουμε και θα αφήνουμε να μας λεηλατούν τη ζωή, την ελευθερία, τη γαλήνη μας, όταν φοβόμαστε για όσους δικούς μας κινούνται, την νύκτα, έξω από τα σπίτια μας;

Που είναι οι εποχές που η αγνότητα των ανθρώπων ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στον γείτονα, στον γνωστό ακόμη και στον άγνωστο;

Τι είναι εκείνο που έχει αλλάξει τόσο πολύ τους ανθρώπους;

Ο Εγωισμός, η έλλειψη Αγάπης, η ξαφνική ξενόφερτη στάση ζωής, που ξεχνά τον άνθρωπο και επιβάλλεται με το «έτσι θέλω».

Με την αγριότητα του αγνώμονα προχωρούν οι νέοι μας σε έκτρωση για να μπορούν να ζήσουν ελεύθεροι τη ζωή τους, ενώ οι γονείς τους έκαναν το αντίθετο και η πολιτεία πληρώνει για την αυτογενοκτονία του Ελληνισμού!!!

Από την άλλη, άθλια παράσιτα, που παρασύρουν  στην κόψη του ξυραφιού γενιές ακόμα αθώες και τις καταστρέφουν πουλώντας τόνους ναρκωτικών, εκμαυλίζοντας τις καινούργιες ελπίδες της ζωής μας, τάζοντάς τους όνειρα και παραδείσους.

Το εύκολο κέρδος, η αχαλίνωτη μισαλλοδοξία, η περίεργη πίστη, η πολυτελής ζωή, η παράλογη προβολή της αμαρτίας και του πλούτου έγιναν τα ιδανικά του σημερινού κόσμου.

Γι αυτό φτάσαμε στο κατάντημα η αμαρτία, το κουσούρι, το πάθος, να θεωρείται προτέρημα και οι εθνοπατέρες να νομοθετούν την αλλαγή φύλου ενάντια στη φύση και το θέλημα του Θεού.

Η πολιτική, η θρησκευτική και η πνευματική ηγεσία να κάνουν ότι είναι σωστό ώστε να κρατήσουμε, ο λαός, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τις πατροπαράδοτες αξίες και το σπουδαιότερο την Ορθόδοξη πίστη μας. Έλεος πια!!!

Μην προσπαθείτε να βγάλετε τον Θεό από την ζωή των Ελλήνων.

Γιατί όπου δεν υπάρχει Θεός τα πάντα επιτρέπονται.

Εμείς να ευχηθούμε σε όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο, να γίνουμε σωστοί Άνθρωποι, με Ταπεινοφροσύνη και Αγάπη και να πούμε μέσα από την ψυχή μας:

Χριστός  γεννάται δοξάσατε!!!

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. 

 

Ο πρόεδρος 

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.