Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
Εκδήλωση βράβευσης αριστούχων μαθητών
03/11/2016
Προσφορά τροφίμων από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης
12/12/2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.                                                              Θεσσαλονίκη  07.11.2016

ΓΟΝΕΩΝ     ΝΟΜΟΥ      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

΄΄   Ο  Ι   Α  Γ Ι  Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ    ΄΄

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ 87 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ .

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 700 ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

Ο εορτασμός για την “ Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας ”  πραγματοποιήθηκε στην  Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.  με ώρα έναρξης 11.30 ακριβώς με πολλή μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα από αριστούχους και πολύτεκνους γονείς.

Στην εκδήλωση  βραβεύθηκαν σχεδόν 700 αριστούχοι μαθητές  Γυμνασίου-Λυκείου, με 31 από αυτούς να έχουν «Άριστα 20».  Το κάθε βραβείο, συνοδεύεται από το ποσό των 50€. Για το ποσό φρόντισαν  ο Παναγιώτατος  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, η Αδελφότητα «Οσία Ξένη» και ο πατήρ Γερβάσιος, η εταιρεία FIBRAN ΑΕ και ο Αναστασιάδης Δημήτριος, η εταιρεία ENERGIER’S ΑΕ και ο Κνης Αθανάσιος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 

Ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, π. Ευδόκιμος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα και τη συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού. Πρόσθεσε ακόμη, ότι: «Η πολύτεκνη οικογένεια, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έχει υποχρέωση η Πολιτεία να αναγνωρίσει την προσφορά της και να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτήν, όπως επιτάσσει το σύνταγμα. Όλοι εμείς πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντί της και να της δείχνουμε την ευαισθησία που της αναλογεί.»

Η Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, όπως και η Εκκλησία, θα συνεχίσει να στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο στο Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το κάνει ήδη.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Ερωτόκριτος  Θεοτοκάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την τρίτη (3η) δημογραφική κρίση στην ιστορία της.

Για τις δύο προηγούμενες έχουμε πει πολλές φορές πως επιβίωσε το Ελληνικό γένος ταξιδεύοντας με ασφάλεια πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.

Σήμερα που έχουμε το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα από όλες τις χώρες του κόσμου και αρκεί να πούμε, για να καταλάβουμε όλοι, ότι το 2015 είχαμε 28801 θανάτους περισσότερους από τις γεννήσεις.

Τι κάνει η πολιτεία για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας και να επιβιώσει ο Ελληνισμός;

Όχι μόνο δεν κάνουν απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα φροντίζουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να μην γεννιούνται Ελληνόπουλα. Φαίνεται ότι η Ορθόδοξη πολύτεκνη παραδοσιακή οικογένεια είναι υπό διωγμόν.

Γιατί, τι άλλο σημαίνει, όταν η πολιτεία βάζει στο στόχαστρο το παιδί και την πολύτεκνη οικογένεια με την υπερφορολόγηση, την κατάργηση της πολυτεκνικής σύνταξης, την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος και όλα όσα ίσχυαν, ακόμα και τις μετεγγραφές που δεν έχουν οικονομικό κόστος κατήργησαν. Ακόμα και τα τρόφιμα της Ε.Ε., τα κατήργησαν.

Και μάλιστα όλα αυτά αντίθετα, στην επιταγή του Συντάγματος που προβλέπει την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος, άρθρο 21 παρ. 2. Έτσι τα νέα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν παιδιά και έχουμε τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ενώ όλες οι άλλες χώρες του κόσμου ενδιαφέρονται, αγωνιούν και παίρνουν μέτρα για τη λύση του δημογραφικού προβλήματός τους μόλις εμφανιστεί.

Τελευταίο παράδειγμα που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες στις 29.8.2016 η είδηση:

«Αρχίστε να κάνετε παιδιά! Έχουμε πρόβλημα».

Αυτή την επείγουσα έκκληση απηύθυνε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας προς τους πολίτες της χώρας, καθώς η υπογεννητικότητα παρουσιάσθηκε εμφαντικά στη χώρα αυτή. Το πρώτο πεντάμηνο εφέτος, οι γεννήσεις έπεσαν κατά 5,5% σε σχέση με πέρυσι στη Νότια Κορέα. Η κυβέρνηση ταυτόχρονα με την έκκληση ανακοίνωσε και έκτακτα μέτρα ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Και να λάβουμε υπόψη μας ότι η Νότια Κορέα είναι σε έκταση τα ¾ της χώρας μας και έχει πληθυσμό 49.039.986 κατοίκους, δηλαδή πενταπλάσιους κατοίκους από την Ελλάδα.

Να πούμε λοιπόν ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας δεν λύνεται με τους λαθρομετανάστες και τους μουσουλμάνους, όπως πιστεύουν κάποιοι απαράδεκτοι υπουργοί της πολιτείας.

Και για να μην τολμήσει κανείς να μιλήσει για ρατσισμό ή οτιδήποτε άλλο από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών που αγωνιούν για την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας, θα σας θυμίσουμε τι έγραφαν και ψήφισαν ομόφωνα ο Σύριζα (Συνασπισμός), η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ (τότε ήταν 4κομματική η βουλή), στο Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής το 1993.

Σας διαβάζω ακριβώς:

«Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών-αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητος, διακίνηση ναρκωτικών κτλ) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία λόγο του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής»

Αυτοί που μας κυβερνούν λοιπόν, αφού έδωσαν το πράσινο φως για την άφιξη άνω του ενός εκατομμυρίου λαθρομεταναστών από τη άνοιξη του 2015 και μετά, τώρα προσπαθούν να τους «ενσωματώσουν» κατ’ αρχάς με την επίκληση ανθρωπιστικών και οικουμενιστικών αρχών, αλλά και των ιδεών ενός δογματικού όσο και «τυφλού» δικαιωματισμού.

Όταν αυτά δεν πιάνουν, επιστρατεύουν έναν ιδιότυπο καταναγκασμό, όπως είναι η συνεχής παρουσία «αλληλέγγυων», αλλά και “πανό” έξω από τα σχολεία. Οι αριστεριστές αλληλέγγυοι όμως που πηγαίνουν στα σχολεία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά. Όταν μάλιστα σημειώνονται εντάσεις με γονείς, οι οποίοι άλλωστε δια νόμου διοικούν τα σχολεία μέσω των Συλλόγων, η ΕΛΛΑΣ αποφεύγει , με εντολές άνωθεν, να εμφανιστεί και να εφαρμόσει ότι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το διακύβευμα των παραπάνω είναι ένα : η ταυτότητα μας, η οποία απειλείται.

Τι θέλουν όλοι αυτοί οι φορτικοί – και επαγγελματίες σε πολλές περιπτώσεις – «αλληλέγγυοι», που φυσικά δεν δίνουν δεκάρα για τα δικαιώματα των Ελλήνων και τη γενικότερη υποβάθμιση που φέρνει σε έναν τόπο η ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων με άλλη κουλτούρα;

Όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας, όλοι αυτοί οι πολέμιοι της «ισλαμοφοβίας» θεωρούν πως το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών τους δίνει το δικαίωμα για ένα ρεσάλτο στην ψυχή του Έλληνα, μια μετωπική επίθεση στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα μας.

Στόχος τους είναι η με κάθε κόστος επιβολή της πολυπολιτισμικότητας και της ελευθεριότητας, ο Θρησκευτικός και Εθνικός αποχρωματισμός της Ελλάδας μας.

Το μίσος τους για τον Σταυρό και την Γαλανόλευκη δεν κρύβεται…

Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και είναι η ίδια η ελευθερία μας. Δεν υπάρχει χειρότερος ζυγός από την πολιτική ορθότητα και την ελευθεριότητα. Περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και τον καθιστούν στερεότυπο, «ευνουχίζουν» την έκφραση και «σκοτώνουν» τον άνθρωπο, δημιουργώντας ορθολογιστικά όντα, χωρίς συναισθήματα και υπερβατικές αξίες. Επίσης αποϊεροποιούν την ανθρώπινη ζωή και δημιουργούν όντα χωρίς αξίες γενικότερα και με μόνη τους μέριμνα και ενδιαφέρον την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Οι «αλληλέγγυοι» και αυτοί που τους «σιγοντάρουν» εκπροσωπούν την αθεΐα, το απόλυτο κενό, την απόλυτη παρακμή, τον απόλυτο ηθικό ξεπεσμό.

Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν τα έχουν βάλει με την Ελληνική Ταυτότητα. Επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος πολίτη ελευθεριακού και ηδονιστή, εθνομηδενιστή και απάτριδος, ένα είδος ψευτοκοσμοπολίτη δικής τους σύλληψης. Θέλουν ένα νέο είδος πολίτη χωρίς Θρησκευτική, Εθνική και Ιστορική συνείδηση που θα ελέγχεται απόλυτα από τους Εφιάλτες και Ηρόστρατους.

Τι σημαίνει και τι επιδιώκει ο κ. Φίλης λέγοντας ότι θέλει να αναστοχαστεί επάνω στο μάθημα των ορθοδόξων Ελληνοπαίδων. Όταν την ίδια στιγμή μάλιστα αναγνωρίζει το δικαίωμα στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, στη Ρωμαιοκαθολική Ιεραρχία της Ελλάδος και στις Μουσουλμανικές Μουφτείες, όχι μόνο να επιλέγουν το περιεχόμενο του μαθήματος, αλλά και να διορίζουν τους καθηγητές τους!

Εδώ γεννάται τεράστιο θέμα Δημοκρατίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρείται «δουλοπάροικος» του κοινωνικού συστήματος και τίθεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και είμεθα υποκείμενα του κάθε ανεκδιήγητου κ. Φίλη.

Δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους Έλληνες Μουσουλμάνους και τους Έλληνες Εβραίους.

Εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι δε θα το δεχτούμε.

Γιατί δεν τολμά να αναστοχαστεί ο απερίγραπτος κ. Φίλης και για το μάθημα των Μουσουλμάνων Ελληνοπαίδων ώστε να διδάσκονται και αυτοί το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο;

Γιατί δεν τολμά να αναστοχαστεί ο απερίγραπτος κ. Φίλης για το μάθημα των Εβραίων Ελληνοπαίδων, ώστε να διδάσκονται μαζί με την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη;

Γιατί δεν τολμά να αναστοχαστεί για το μάθημα των Ρωμαιοκαθολικών παίδων, ώστε να διδάσκονται μαζί με το πρώτιο Δόγμα και την Ορθόδοξη θέση που λέει ότι όλο αυτό στηρίζεται σε πλαστογραφημένα κείμενα;

Μόνο οι Ορθόδοξοι έχουν ανάγκη αναστοχασμού;

Είναι θέμα Δημοκρατίας και Ισονομίας.

Το θέμα έχει λυθεί με δύο (2) αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και με μία (1) απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων.

Έχει υποχρέωση η Ελληνική πολιτεία βάσει του Συντάγματος να διδάσκει το ομολογιακό μάθημα στα ορθόδοξα παιδιά μας, όπως διδάσκει το ομολογιακό μάθημα στα μουσουλμανάκια, στα Εβραιόπαιδα και στα παιδιά της Ρωμαιοκαθολικής Κοινότητας.

Δεν μπορεί η Ορθόδοξη Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη.

Δεν είναι η πατρίδα μας ιδιοκτησία του κ. Φίλη, ούτε του Πρωθυπουργού, ούτε κανενός.

Είναι ψευδές αυτό που ακούγεται ότι δήθεν η Εκκλησία έχει συμπράξει.

Ακούσαμε όλοι τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τον ανεκδιήγητο κ. Φίλη, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ.

Και όλα αυτά την ώρα που το Ισλάμ επελαύνει…

Να προσθέσουμε στα παραπάνω αυτό που δήλωσε ο Μουσουλμάνος πρόεδρος της Αιγύπτου Ελ Σίσι, πέρυσι, και κατέπληξε τους πάντες όταν μιλώντας δημόσια σε όλους τους θρησκευτικούς εκπρόσωπους των μουσουλμάνων στο Ίδρυμα Αζχαρ, που είναι το μεγαλύτερο Θρησκευτικό κέντρο Ερμηνείας του Κορανίου στον Ισλαμικό κόσμο (Σιϊτες) και είπε ακριβώς ότι:

«Είναι εγκληματικό 1,6 δις Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο, να θέλουν να δολοφονήσουν 5,8 δις πιστούς άλλων θρησκειών».

Με πρώτους από όλους τους Χριστιανούς.

Για να γνωρίζουμε τι μας περιμένει.

Που είναι οι δύο απαχθέντες Ορθόδοξοι Μητροπολίτες;

Ενδιαφέρεται ο κ. Φίλης;

Όλες οι Χριστιανικές κοινότητες στη Συρία ξεκληρίστηκαν είτε από την μετριοπαθή αντιπολίτευση είτε από τους εξτρεμιστές Ισλαμιστές.

Το ίδιο έγινε και γίνεται στο Ιράκ και σε όλο το Μουσουλμανικό κόσμο όπου υπάρχουν πολεμικές δραστηριότητες.

Καταλαβαίνει κανείς;

Θέλουμε να γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι μπορεί να ανεχθήκαμε τα πάρα πολλά ψέματα και τις μεγάλες πολιτικές απάτες τους, αλλά όταν πρόκειται για την Ορθοδοξία μας και την Πατρίδα μας, δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Και να μην ξεχνούν αυτό που έλεγε ο Άγιος της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης “Φωτιά και Τσεκούρι” στους προσκυνημένους.

Και επιπλέον να μην ξεχνούν αυτό που λέει ο λαός “Φωνή λαού, Οργή Θεού”.

Εμείς οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον Θεό και την πατρίδα.

Και ευχόμαστε ο καλός Θεός να φωτίσει την πολιτική και πνευματική ηγεσία του τόπου να κάνουν αυτό που πρέπει για την επιβίωση του Ελληνισμού.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους αριστούχους που μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάζουμε με πολύ χαρά και υπερηφάνεια την “Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας”.

Και σας ευχόμαστε, αγαπημένα μας παιδιά, να συνεχίσετε να προσπαθείτε και να αριστεύετε εις πείσμα όλων αυτών που θέλουν να καταργήσουν την Αριστεία.

Εμείς θα περιμένουμε περισσότερους αριστούχους την επόμενη χρονιά.

Σας ευχαριστούμε όλους.»

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πατουλίδου Βούλα 

Οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κκ. Γκιουλέκας Κώστας, Αναστασιάδης Σάββας, Καλαφάτης Σταυρός

Ο πρ. Υπουργός κ. Ορφανός Γεώργιος, ο πρ. Γεν. Γραμ. Υποδομών κ. Σιμόπουλος Στράτος

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς (πολύτεκνος και μέλος του Συλλόγου μας)

Ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Κουσενίδης Αλέξανδρος.

Η Πολιτευτής της Θεσσαλονίκης κα Ευθυμίου Άννα

Ο Πρόεδρος Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Καρβούνης Δημήτριος

Οι  Πρόεδροι των  Συλλόγων Πολυτέκνων : Χαλκιδικής κα. Ιφιγένεια Κυριάκου,  Καβάλας κ. Βοϊδης Ιωάννης, Μαγνησίας κα. Σουλτάνα Πράππα, Γιαννιτσών κ. Κώστας Μπεκρής, Καρδίτσας κα. Ουρανία Σούφλα, Βεροίας κ. Μπούρτζιλας Στέργιος, Αλεξανδρουπόλεως κα. Αγάπη Πετροπούλου και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Εδέσσης κ. Γεώργιος Καρυπίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.