Κοινωνικό φροντιστήριο
07/09/2018
Θέσεις εργασίας από το Ι.Ι.Ε.Κ. ΕΤΕ
14/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της 9ης Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΙΔΟΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ  ΣΕ 400 “ΠΡΩΤΑΚΙΑ’’.

 

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου πολυτέκνων  Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “Οι Άγιοι Πάντες” για την επίδοση της σχολικής τσάντας στα μικρά παιδιά (πρωτάκια) που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους πορεία, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης την Κυριακή το απόγευμα.

Η αίθουσα που μας παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ήταν για ακόμη μια φορά κατάμεστη απ’ τα 400 «Πρωτάκια», τους γονείς τους, μέλη του συλλόγου μας, φορείς και επισήμους της πόλης.

Ο πρόεδρος, κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, μεταξύ των άλλων επισήμανε  ότι:  Πρέπει να απαντήσουμε σ’ αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξή  του, ότι: όσοι ήμασταν στο συλλαλητήριο είμαστε η μειοψηφία και ακραίοι ,να του πούμε λοιπόν, ότι οι πολύτεκνοι πάντα κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο Θεό και την πατρίδα μας και επιπλέον είναι ο συνεκτικός ιστός της κοινωνίας μας.

Αφού λοιπόν αυτός πιστεύει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λάου συμφωνεί  με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών ας κάνουν συλλαλητήριο οι υποστηρικτές της συμφωνίας να δούμε πόσοι θα είναι.

            Ή ακόμη καλύτερα να κάνει δημοψήφισμα όπως υποστήριζε τόσα χρόνια ότι πρέπει να αποφασίζει ο λαός με δημοψηφίσματα για όλα τα σπουδαία θέματα, ας το τολμήσει.

            Είναι ευκαιρία να καταλάβει ο ίδιος και η κυβέρνηση του: εάν  είναι επωφελής  ή εθνικά επιζήμια η συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, ο κ. Θεοτοκάτος τόνισε:  Την ερχόμενη εβδομάδα η 14η  Σεπτεμβρίου μας φέρνει στην μνήμη την γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης της Μικράς Ασίας και του Πόντου από τους βάρβαρους γείτονες και πρέπει όλοι μαζί οι Έλληνες  να διεκδικήσουμε την αναγνώρισή της.

            Τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του π. Γρηγορίου Χαραλαμπίδη που η εξόδιος  ακολουθία του  έγινε  την  Παρασκευή 7/9/2018 πνευματικού πολλών πολυτέκνων οικογενειών και ήταν αρωγός και συμπαραστάτης  του Συλλόγου.

 Κλείνοντας ο κ. Θεοτοκάτος ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και συμπαραστάτες του Συλλόγου και ιδιαίτερα το εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε που  παρουσιάζει τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.   

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, πατέρα Χαράλαμπο Καραδήμο ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου  Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες  του προέδρου  και του διοικητικού συμβουλίου για την αναγνώριση της προσφοράς της πολύτεκνης οικογένειας στην πατρίδα και τον Ελληνισμό.

Ευχές προς την πολύτεκνη οικογένεια και τα “πρωτάκια” και αναγνώριση  της προσφοράς τους από τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές που χαιρέτισαν στην εκδήλωση. Καθώς και συγχαρητήρια στον πρόεδρο  και το διοικητικό συμβούλιο για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου τους.

Με το τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν οι σχολικές τσάντες στα “πρωτάκια” του συλλόγου. H προσφορά στους μαθητές της πρώτης δημοτικού ήταν προσφορά της εταιρείας ΕNERGIER’S.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Πατουλίδου Βούλα και Γιουτίκας Κωνσταντίνος,κ.Παππάς Φάνης,κα Μπισμπινα Γερακίνα οι Βουλευτές κ.  Καράογλου Θεόδωρος, κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, κ. Καλαφάτης Σταύρος κ. Αναστασιάδης Σάββας,η εκπρόσωπος του γραφείου Θεσσσαλονίκης της Ευρωβουλευτού κας Σπυράκη Μαρίας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κούβελας Δημήτριος, ο πρώην Υπουργός κ. Ορφανός Γεώργιος, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, οι πολιτευτές της Θεσσαλονίκης κ. Κοκκόρης Παναγιώτης και κ. Ευθυμίου Άννα. Ο κ. Τιμαμόπουλος Θωμάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.