ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
08/09/2023
ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΠΡΩΤΑΚΙΑ»
14/09/2023

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                                                                                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΟΝΕΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

“   Ο  Ι   Α  Γ Ι Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ   ”

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος  τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη  τηλ.2310552-140  φαξ 552-821

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της 12ης Σεπτεμβρίου 2023

 

    ΕΠΙΔΟΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ  ΣΕ 300 “ΠΡΩΤΑΚΙΑ’’

 

            Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “Οι Άγιοι Πάντες” για την επίδοση της σχολικής τσάντας στα πρωτάκια μας που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους πορεία, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης την Κυριακή στις 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

 

Στην αρχή, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πατέρα Νικόλαο, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Παναγιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες  του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου για την  αναγνώριση της προσφοράς της πολύτεκνης οικογένειας στην πατρίδα και τον Ελληνισμό.

 

Η αίθουσα που μας παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ήταν για ακόμη μια φορά κατάμεστη απ’ τα 300 «Πρωτάκια», τους γονείς τους, μέλη του συλλόγου μας, φορείς και επισήμους της πόλης.

Ο Πρόεδρος, κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, μεταξύ των άλλων επισήμανε  ότι: Η τελευταία απογραφή έδειξε καθαρά ότι ο Ελληνικός πληθυσμός μειώνεται επικίνδυνα.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης η τελευταία απογραφή έδειξε μείωση στις γεννήσεις ύψους 40%, δηλαδή το 2022 είχαμε 2512 γεννήσεις και το 2023 κατέβηκαν στις 1037 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου του 2023.

            Ο Ελληνικός λαός οφείλει να δώσει λύση κάνοντας το καθήκον του απέναντι στο Θεό και την πατρίδα μας: αποκτώντας περισσότερα παιδιά, έτσι θα δώσουμε και απάντηση στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας που χρησιμοποιεί, ως όπλο το μεταναστευτικό.

Χρειάζεται να βάλουμε σωστές προτεραιότητες και η πολιτεία να αξιολογήσει τη δημογραφική κατάρρευση και να δώσει αξιοπρεπή κίνητρα για την ανάκαμψη των γεννήσεων.

            Επίσης, να εκτιμήσει η πολιτεία ότι οι πολύτεκνοι κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο Θεό και την πατρίδα και είναι ο συνεκτικός ιστός της κοινωνίας μας και να αντιμετωπιστούν ανάλογα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Κλείνοντας, ο κ. Θεοτοκάτος τόνισε ότι: ο Ελληνισμός ταξίδευσε με ασφάλεια δια μέσου των αιώνων, πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας Απόστολος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Θεοτοκάτο και το Σύλλογο Πολυτέκνων για το έργο που προσφέρουν στην πατρίδα μας και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά της περιφέρειας θα κάνουν το καλύτερο για να βοηθήσουν στην επιτυχία του έργου τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος που παραχώρησε δωρεάν την αίθουσα του Δήμου και φρόντισε να βρεθεί χορηγός για τις σχολικές τσάντες που δόθηκαν στα Πρωτάκια του Συλλόγου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου πολυτέκνων εξέφρασε την πρόθεσή του να σχεδιαστούν πολιτικές για την παροχή οικονομικού βοηθήματος από το Δήμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000)προς τις οικογένειες που αποκτούν τέταρτο ή κάποιο επόμενο παιδί. Το οφείλουμε στην πολύτεκνη οικογένεια. «Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστεί το μείζων πρόβλημα της υπογεννητικότητας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας και τόνισε ότι ήδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει σε σειρά ελαφρύνσεων για τους πολυτέκνους όπως: η μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 50% για πολύτεκνους και υπερπολύτεκνους αλλά και η δωρεάν φοίτηση σε βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Δημοτικά γυμναστήρια, σχολές χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό ωδείο.

Ο Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα Κωνσταντίνο, για τη συνεργασία και τα μέτρα που λαμβάνει για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας.

 

Κλείνοντας ο κ. Θεοτοκάτος ευχαρίστησε  όλους τους χορηγούς και συμπαραστάτες του Συλλόγου μας .

Ευχές προς την πολύτεκνη οικογένεια και τα ‘’πρωτάκια ‘’ και αναγνώριση  της προσφοράς του Προέδρου και του Συλλόγου  από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα Κωνσταντίνο, τους Βουλευτές κ. Καράογλου Θεόδωρο, κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο, κ. Ευθυμίου Άννα, που χαιρέτισαν στην εκδήλωση  και έδωσαν  συγχαρητήρια για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας  και την προσφορά στην πολύτεκνη οικογένεια.

Με το τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν οι σχολικές τσάντες στα “Πρωτάκια” του Συλλόγου. Ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης εκδήλωση για τα «Πρωτάκια» μας με μουσική, διασκεδαστές, χυμούς, σνακς και νερά . H προσφορά της σχολικής τσάντας στους μαθητές της πρώτης δημοτικού ήταν προσφορά της εταιρείας ΜΑΣΟΥΤΗΣ που ήταν γεμάτη με χρήσιμα είδη. Επίσης η εταιρεία ENERGIERS μας έκανε προσφορά την διασκέδαση των παιδιών, τα σνακς  και οικολογική τσάντα με δώρο και νερά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, Οι Βουλευτές: κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, κα Ευθυμίου Άννα, ο κ. Σιμόπουλος Ευστράτιος, ο κ. Κούβελας Δημήτριος, ο κ. Γκολιδάκης Διαμαντής, ο κ. Παπάς Θεοφάνης και ο κ. Καράογλου Θεόδωρος. Η Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου Παρασκευή, ο κ. Αβρραμίδης Ευστάθιος, ο κ. Κεφαλάς Γεώργιος, ο κ. Μπίλιας Πάρις, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Λιακόπουλος Νικόλαος, υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.