Πρόσκληση για την κοπή βασιλόπιτας
07/01/2020
Προσφορά Κανελλόπουλος
17/01/2020

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                    Θεσσαλονίκη 13 Ιανουαρίου 2020

ΓΟΝΕΩΝ   ΝΟΜΟΥ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 “  Ο  Ι   Α  Γ  Ι Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ   ”

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

email: agioipantes@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης«Οι Άγιοι Πάντες», οδός Κουντουριώτου 21 στον 3ο όροφο, πραγματοποιήθηκε   η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας όπως κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό για τη νέα χρονιά με τις ευλογίες και τις ευχές του πατρός Μιχαήλ, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, για καλή χρονιά και ευλογημένη για τον Σύλλογο, τους πολύτεκνους και όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την στήριξη και προστασία τη πολύτεκνης οικογένειας.

 

Στην συνέχεια μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας.

 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, μεταξύ άλλων τόνισε:

Δεν είναι κατάλληλη η ημέρα να μιλήσουμε για  την πολιτική, τα Εθνικά θέματα και τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

Ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι: Ο εξαιρετικός από κάθε άποψη δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου σε πρόσφατο άρθρο του επισημαίνει.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει χάντρα στο κομπολόϊ  του Ερντογάν… Ας σταματήσει, λοιπόν, η συζήτηση για την παραπομπή των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

«Είναι βλακώδης η λογική ότι στη Χάγη, θα πάρουμε 75 με 80% και η Τουρκία τα υπόλοιπα. Διότι εμείς θα δώσουμε και η Τουρκία θα πάρει. Χωρίς καμία εγγύηση ότι ο Ερντογάν και τα τσιράκια του θα αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα. Είναι  έτοιμος ο Πρωθυπουργός να μικρύνει την Ελλάδα; Δεν το νομίζω. Αλλά αν είναι, ας το δηλώσει δημόσια».

Εμείς να δηλώσουμε ότι η στάση του Πρωθυπουργού στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν ικανοποιητική και περιμένουμε να δούμε περισσότερα για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και των Ελλήνων.

Έπειτα αναφέρθηκε στο θέμα της Αριστείας. Ο Σύλλογος προσπαθεί κάθε χρόνο και επιβραβεύει με την εκδήλωση βράβευσης Αριστούχων μαθητών στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι:

 

Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε για την Αριστεία. «Στη σύγχρονη εποχή η έννοια της Αριστείας πρέπει να αντιμετωπισθεί ως πρόκληση, δοθέντος ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιακού και ηθικού συστήματος. Περιλαμβάνει την έννοια της επίδοσης και κατ΄επέκταση, της αξιολόγησής της και δεν αποτελεί επιβράβευση μόνο της υψηλής γνωστικής επίδοσης αλλά και επιβράβευση της μέγιστης ανάπτυξης των δεξιοτήτων. Η έννοια της Αριστείας συμπεριλαμβάνει και «ποσοτικά» χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η Αριστεία σημαίνει και το βραβείο του Αρίστου».

και ο κ. Θεοτοκάτος τόνισε ότι  αυτά έπρεπε να τα πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν ο απαράδεκτος Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου καταργούσε την Αριστεία για τη σημαία μας. Και εμείς τους είπαμε και τους λέμε εάν επιμένουν να κάνουμε κλήρωση για την επιλογή Βουλευτών, υπουργών και Πρωθυπουργού και έτσι μπορεί να μας τύχει Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός που θα αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τέλος ο κ. Θεοτοκάτος αναφέρθηκε στην Υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως η οποία κάνει διακρίσεις και δεν αντιμετωπίζει δίκαια και ισότιμα τους πολύτεκνους και τους Ορθόδοξους Έλληνες και ανέφερε σχετικά ότι:  1)Δεν επανέφερε τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ  των πολύτεκνων και των παιδιών τους. Να τονίσουμε ότι οι μετεγγραφές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. 2) Υιοθέτησε άμεσα την πρόταση μιας «ανεξάρτητης αρχής» ώστε να μην αναγράφονται στα ενδεικτικά και απολυτήρια η Εθνικότητα και το Θρήσκευμα. Ενώ την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα Θρησκευτικά ακόμη περιμένουμε να την εφαρμόσει.

 Αντίθετα όμως για τους μουσουλμάνους-Εβραίους και Καθολικούς μαθητές επιτρέπει να αποφασίζει η Θρησκευτική ηγεσία τους για το ομολογιακό μάθημα που θα διδάσκονται και όχι μόνον αυτό αλλά επιπλέον αυτοί επιλέγουν τους δασκάλους που θα διδάξουν τα παιδιά τους. Γιατί αυτός ο ρατσισμός εις βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ορθοδόξων παιδιών μας; 3)Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν επιμένει να γίνουν με την απόφαση/νόμο του απαράδεκτου υπουργού Γαβρόγλου. Γιατί;

            Ο κ. Θεοτοκάτος έκλεισε ευχόμενος «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά» και να μην ξεχνάμε ότι χρωστάμε στην Ορθοδοξία.

   Γιατί ο Ελληνισμός  επιβίωσε δια μέσου των αιώνων με ασφάλεια πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.

Στη συνέχεια ακούστηκαν τα κάλαντα από τη χορωδία Μαθητικών Χριστιανικών Ομάδων του Συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» με χοράρχη την δ. Βασιλεία Παρίση  καθώς επίσης και τραγούδια για την Μακεδονία και τη Ελλάδα. Το πρόγραμμα έκλεισε ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο. 

Ακολούθησε βράβευση όπου τιμήθηκαν  26 πρωταθλητές σε αθλητικούς και αριστούχοι σε μαθητικούς  αγώνες και διαγωνισμούς. Τους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα κι Αριστείο.

 Επίσης  βραβεύτηκε η Πηνελόπη Ξένου, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, αριστούχα μαθήτρια, για την εισαγωγή της στην Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σειρά εισαγωγής πρώτη και δεύτερη πανελληνίως.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, που ανακοίνωσε την έκπτωση κατά 80% στους πολύτεκνους στα δημοτικά τέλη, στους παιδικούς σταθμούς, στα ωδεία, στα γυμναστήρια και σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε σε συνάντηση με όλους τους Δημάρχους να αποφασίσουν για να εφαρμόσουν τα δημογραφικά μέτρα.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καλαφάτης Σταύρος.

Οι Βουλευτές: ο κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο κ. Σιμόπουλος Ευστράτιος,  η κα Ευθυμίου Άννα, ο κ. Κούβελας Δημήτριος, ο κ. Αναστασιάδης Σάββας. Η Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου Βούλα, Οι Αντιπεριφερειάρχες: Μεταφορών και Επικοινωνιών  ο κ.  Αβραμίδης Ευστάθιος, Δημόσιας Υγείας ο κ.Μήττας Χρήστος          και ο κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος που έκανε την αναφορά για τα κουπόνια.

ο κ. Ορφανός Γεώργιος, ο κ. Καραγιαννακίδης Νικόλαος,ο Περιφερειακός Σύμβουλός κ. Κίκης Αθανάσιος ,ο κ. Παππάς Θεοφάνης, ο Πρόεδρος  της Ολυμπιακής Επιτροπής Ποδηλασίας ο κ.  Τιμαμόπουλος Θωμάς, ο κ. Ηλίας Κορκόντζιλας, η κα Λίτσα Κολοβού,εκπρόσωπος από την Ομάδα Δίωξης Λαθρεμπορίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων «Μέριμνα» κ. Μπελούρης Δημήτριος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το νόμισμα που βρισκόταν στα ατομικά βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν κέρδισε το μικρότερο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας με 12 παιδιά προστατευόμενα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.