Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 20/1/2019
14/01/2019
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
15/01/2019

         

                                                                               

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                                                              Θεσσαλονίκη 15 Ιανουαρίου 2019

ΓΟΝΕΩΝ   ΝΟΜΟΥ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 “  Ο  Ι   Α  Γ  Ι Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ   ”

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

email: agioipantes@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, στα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης«Οι Άγιοι Πάντες», οδός Κουντουριώτου 21 στον 3ο όροφο, πραγματοποιήθηκε   η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας όπως κάθε χρόνο.

   

Η εκδήλωση άρχισε με την βράβευση τριών παγκόσμιων πρωταθλητών, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Συλλόγου μας, το 2018. Οι Καζαντζίδης Ιωάννης και Καζαντίδης Κωνσταντίνος, με προπονητή τον πατέρα τους, Καζαντζίδη Χρήστο, πήραν χρυσό μετάλλιο στο παγκράτιο στη Μόσχα  και η Μανουσακίδου Μάρθα η οποία πήρε χρυσό μετάλλιο στο kick-boxing στο Jesolo της Ιταλίας με προπονητή τον πατέρα της.

Ακολούθησε ο αγιασμός με την παρουσία πέντε ιερέων και εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, που μετέφερε τις ευχές του για καλή χρονιά και ευλογημένη για τον Σύλλογο, τους πολύτεκνους και όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την στήριξη και προστασία τη πολύτεκνης οικογένειας.


  

 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Δεν είναι κατάλληλη η ημέρα να μιλήσουμε για την επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε για πολιτική, τα Εθνικά θέματα και τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Αλλά η τελευταία απόδειξη, για την αντιοικογενειακή, αντιπολυτεκνική και τελικά αντεθνική και εφιαλτική πολιτική της πολιτείας και της κυβέρνησης, είναι τα κοινωνικά κριτήρια για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Που μας ανάγκασε να εκδώσουμε δελτίο τύπου σχετικό που μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και της ΑΣΠΕ.

Δεν είναι δυνατό για ένα άτομο που παίρνει, με πλάγιο τρόπο, αναπηρία 67% να δίνονται 20 μόρια για διορισμό στην εκπαίδευση ενώ στους πολύτεκνους 3 μόρια για κάθε παιδί.

Εμείς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε πίστη στον μόνο αληθινό Θεό και να συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο Θεό και την πατρίδα μας.

Ο Σύλλογός μας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ξεκίνησε προσπάθεια ώστε με πρωταγωνιστές τους πολύτεκνους και τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών μας που έχουν μεταναστεύσει σε χώρες της Ευρώπης , να δημιουργήσουν συλλόγους εκεί ώστε με κέντρο την Ορθόδοξη Εκκλησία να συναντιούνται κάθε Κυριακή εκεί για να γνωρισθούν, να υπάρχει αλληλοβοήθεια και στήριξη και το σπουδαιότερο να μπορέσουν να διατηρήσουν και την αγάπη τους στην Πατρίδα και την  πίστη τους στην Ορθοδοξία.

Γιατί ο Ελληνισμός  επιβίωσε δια μέσου των αιώνων με ασφάλεια πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.

Ακολούθησε η ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες» της 12ης Δεκεμβρίου 2018 να τιμήσουν τον Ηγούμενο της Αδελφότητας «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο, Διάκονο των Κρατουμένων. Η βράβευσή του έγινε για την μοναδική και ανεπανάληπτη προσφορά του στους φυλακισμένους όλου του κόσμου, αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη του και προσφορά του στους Πολύτεκνους και τον Σύλλογο.

Του απονεμήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου επίχρυσο στεφάνι και παρακλήθηκε να απευθύνει λόγια αγάπης:

   «…Συγχαίρω τους πολυτέκνους γονείς και τους ονομάζω ήρωες, γιατί σε μια εποχή τόσο δύσκολη κυρίως από πνευματικής απόψεως, πηγαίνουν κόντρα στο άθεο πνεύμα της εποχής μας που περιφρονεί αξίες και αρχές με τις οποίες μεγαλώσαμε, και φέρνουν στον κόσμο όσα παιδιά τους δώσει ο Θεός. Με ευγνωμοσύνη στην καρδιά μου για την πολύτεκνη οικογένεια που προσφέρει στην Πατρίδα μας στρατιωτικούς και δασκάλους, γιατρούς , δικηγόρους και ό,τι άλλο και συντελεί στο να συνεχίζει η Ελλάδα μας να ζει, προσκυνώ και ασπάζομαι την πολύτεκνη μητέρα, τον πολύτεκνο πατέρα!…

…Μεγάλη πληγή στην πατρίδα μας και στο δημογραφικό της πρόβλημα οι εκτρώσεις των παιδιών που, πριν προλάβουν να γεννηθούν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σκοτώνονται από τις άσπλαχνες μάνες και τους αδίστακτους γιατρούς. Χιλάδες δολοφονίες εμβρύων κάθε χρόνο στην Πατρίδα μας! Πότε θα επιστρέψουμε επιτέλους στο φόβο της αμαρτίας και στην ευλάβεια του Θεού; …

Εύχομαι ο Σύλλογος των Πολυτέκνων « ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» με τον ακαταπόνητο πρόεδρό τους κ. Θεοτοκάτο,να συνεχίζουν το έργο τους δυνατά, για να ζει η Ελλάδα μας και να μεγαλουργεί»

                                                              Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Βουλευτές: Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Καράογλου Θεόδωρος, Αναστασιάδης Σάββας και Λαζαρίδης Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης  Πατουλίδου Βούλα, Γιουτίκας Κωνσταντίνος, Παππάς Θεοφάνης, Μπισμπινά Γερακίνα, Καζαντζίδης Παντελής, ο πρ. Υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ορφανός Γεώργιος, ο πρ. Περιφεριάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ψωμιάδης Παναγιώτης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Ταχιάος Νικόλαος και Νασιούλας Ιωάννης.

Δημοτικοί σύμβουλοι: Κούβελας Δημήτριος, Γωγάκος Στέφανος, Καζαντζίδης Κωνσταντίνος, Μαργαρίτης Δημήτριος,ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Πάϊδας Ιωάννης ο  πρ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γαρούφας Δημήτριος, το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Τιμαμόπουλος Θωμάς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το νόμισμα που βρισκόταν στα ατομικά βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν κέρδισε πολύτεκνη οικογένεια με 12 παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.