ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1204 ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑ (10) ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
13/12/2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 14ης Σεπτεμβρίου 2022 ΕΠΙΔΟΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ  ΣΕ 350 “ΠΡΩΤΑΚΙΑ’’
14/12/2022

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                                                                                                                                                                                                 Θεσσαλονίκη  22.11.2022

ΓΟΝΕΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

“  Ο  Ι   Α  Γ Ι  Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε  Σ  ”

Κουντουριώτου 21- 3ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ 93 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1204 ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ,

ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑ (10) ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ

ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

Με ανεπανάληπτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες» της βράβευσης των Αριστούχων, των οικογενειών και των χορηγών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο από τις πολύτεκνες οικογένειες και τους Αριστούχους αλλά και τους προσκεκλημένους ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ).

Η εκδήλωση άρχισε και τελείωσε με τις χορωδίες «Χριστιανική Ελπίς» με χοράρχη την κα Ευαγγελία Καλυβινού και τη χορωδία «Χριστιανική Φοιτητική Δράση» με χοράρχη την κα Ειρήνη Γοργολίτσα.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 1204  αριστούχοι μαθητές  Γυμνασίου-Λυκείου. Το κάθε βραβείο, συνοδευόταν από το ποσό των 50€. Το ποσό των 50€ δόθηκε στους αριστούχους με μεγάλο φάκελο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου από τον π. Τιμόθεο το Βατοπαιδινό εκπρόσωπο του Ηγουμένου π. Εφραίμ, που περιείχε ακόμη ωραιότατη επιστολή και εικόνα της Παναγίας, όλα ευλογία του Μοναστηριού.

 Επίσης, χορηγοί της εκδήλωσης ήταν και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με τον Παναγιότατο κ. κ. Άνθιμο. Η Αδελφότητα «Οσία Ξένη» με τον πατέρα Νήφωνα. Ο Σύλλογος «Μέγας Βασίλειος» με τον πατέρα Μιχαήλ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα. Η εταιρεία «Ελληνική Ζύμη» του πολύτεκνου κ. Μιχαήλ Αραμπατζή. Η εταιρεία «Energiers» του πολύτεκνου κ. Αθανάσιου Κνη. Η εταιρεία «ΞΕΝΟΣ» του πολύτεκνου κ. Χρήστου Ξένου. Η εταιρεία «ΜΑΚΙΟΣ» της οικογένειας Μακιού. Η εταιρεία «ΟΤΕ». Και η εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» που έδωσε, σε κουπόνια, από 500 ευρώ σε κάθε μία από τις οικογένειες που τιμήθηκαν και επι πλέον έδωσε σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες έκπτωση 5% για ό,τι και όσα αγοράζουν από τα καταστήματά τους.

 

           

Ακόμη , βραβεύθηκαν 17 οικογένειες με 10,11,12, και 13 παιδιά. Το βραβείο συνοδευόταν με το ποσό των 1000 ευρώ για το δύσκολο Χειμώνα που ακολουθεί.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο από τις υπερπολύτεκνες μητέρες με 10 και 11 παιδιά χαιρέτησαν και τόνισαν: « Οι πολύτεκνοι είναι μαχητές, κάνουν συνέχεια πρωταθλητισμό χωρίς σταματημό. Είναι οι αιμοδότες της πατρίδας μας! Στην Ελλάδα που γερνά επιμένουν με πίστη στο Θεό να της δίνουν φίλημα ζωής για να την κρατήσουν ζωντανή.

 

Στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια, στηρίζουμε τα παιδιά μας, το αύριο, την Ελλάδα μας. Γι΄αυτό και εδώ θέλουμε ιδιαίτερα να σταθούμε και να ευχαριστήσουμε όσους πρόθυμα στηρίζουν την πολύτεκνη οικογένεια.

Και ένα μήνυμα στους νέους ανθρώπους από τη δική μας εμπειρία: Μη διστάσετε να φέρετε στον κόσμο παιδιά! Ας έχει κόπο, ας θέλει θυσίες! Ο Κύριος έχει τους δικούς του λογιστές να κάνουν τους λογαριασμούς και θαυμαστά αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις κάθε είδους! Δεν είστε μόνοι! Δεν είμαστε μόνοι».

 

 

 

Παράλληλα τιμήθηκαν και όλοι οι χορηγοί του Συλλόγου:

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ο Ηγούμενός της π. Εφραίμ.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο Παναγιότατος κ.κ. Άνθιμος.

Η Αδελφότητα «Οσία Ξένη» και ο π. Νήφωνας.

Ο Σύλλογος «Μέγας Βασίλειος» και ο πατέρας Μιχαήλ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 Η εταιρεία «Ελληνική Ζύμη» και ο Μιχαήλ Αραμπατζής.

Η εταιρεία « Energiers» και ο κ. Αθανάσιος Κνης.

Η εταιρεία «ΞΕΝΟΣ» και ο κ. Χρήστος Ξένος.

Η εταιρεία «ΜΑΚΙΟΣ» και η κα Σοφία Μακιού.

Η εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και ο κ. Γιάννης Μασούτης.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης  κκ. Ανθίμου, στον χαιρετισμό του, εκτός των άλλων, τόνισε ότι: Πρέπει η Πολιτεία και η Εκκλησία να συμπαραστέκονται και να βοηθούν την πολύτεκνη οικογένεια για να επιβιώσει η Ορθοδοξία   και ο Ελληνισμός και συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Σύλλογο για το έργο τους.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης συνεχάρει για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και τις προσπάθειες του Προέδρου κ. Θεοτοκάτου και του Συλλόγου ώστε να βοηθήσουν την πολύτεκνη οικογένεια που τόσα πολλά προσφέρει στη χώρα μας.

Η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, κα Δερμεντζοπούλου, αφού συνεχάρη τους αριστούχους και έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο και το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την πολύτεκνη οικογένεια και τον σύλλογο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας αφού έδωσε συγχαρητήρια για την εκδήλωση αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχει λάβει: Δηλαδή 50% έκπτωση στα Δημοτικά τέλη χωρίς προϋποθέσεις για τους πολύτεκνους, επίσης 50 % έκπτωση για τα Δημοτικά Ωδεία, Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, γυμναστήρια και εντελώς δωρεάν για οικογένειες με περισσότερα από έξι (6) παιδιά.

 

        

     Την εκδήλωση ευλόγησε και ο π. Τιμόθεος ο Βατοπαιδινός ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στη μέριμνα και διαρκή έγνοια της Μονής Βατοπαιδίου για την πολύτεκνη οικογένεια και τόνισε το ακλόνητο φρόνημα και την πίστη που χρειάζεται στις μέρες μας για να κρατηθεί η ευλογία του Χριστού και της Εκκλησίας στην οικογένεια. Αναφέρθηκε ακόμα στην πνευματική παρακαταθήκη που έλαβαν από τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό ώστε να στηρίζουν τους πολυτέκνους και νουθέτησε πατρικά με το λόγο του τα παιδιά

που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

 

           

           Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

            Το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που είχε συστήσει ο αείμνηστος πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και κατετέθη στη Βουλή το Φεβρουάριο του1993, αντί να γίνει το ευαγγέλιο των επόμενων Κυβερνήσεων μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

   Με το νομοθετικό πλαίσιο του 1993 για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και όπως συμπληρώθηκε από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2004: Δηλαδή με την Σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα (100 ευρώ το μήνα), με τους διορισμούς των πολυτέκνων και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, με τις μετεγγραφές των πολυτέκνων και των παιδιών μας, το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ και άλλα, που ίσχυαν μέχρι το 2009 είχαμε περισσότερες γεννήσεις από θανάτους.

   Το 2010, που αρχίζει η κατάργηση αυτού του νομοθετικού πλαισίου, είναι ορόσημο, γιατί γεννήσεις και θάνατοι είναι σχεδόν στον ίδιο αριθμό τη συγκεκριμένη χρονιά.

   Από την επόμενη χρονιά, το 2011, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, για την επιβίωση του Ελληνισμού, με περισσότερους θανάτους από ό,τι γεννήσεις. Όσο η πολιτεία προχωρά στην κατάργηση των νόμων προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, τόσο οι θάνατοι υπερτερούν σε σχέση με τις γεννήσεις, οι οποίες μειώνονται και φέτος θα έχουμε διπλάσιους θανάτους από τις γεννήσεις.

   Να τονίσουμε ότι το Σύνταγμα προβλέπει στο άρθρο 21 παρ.2 την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας για λόγους Εθνικού συμφέροντος.

   Εδώ πρέπει να πούμε ότι όλες οι χώρες του Δυτικού Κόσμου έχουν δημογραφικό πρόβλημα, η Ελλάδα όμως βρίσκεται στην πιο παλιογειτονιά του πλανήτη. Οι περισσότερες χώρες λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσουν το δημογραφικό κατήφορο και λίγες χώρες λαμβάνουν μέτρα για να λύσουν το πρόβλημα.

 

   Η Νότιος Κορέα με έκταση 100.000 τ.χ, η χώρα μας έχει 132.000 τ.χ, έχει πληθυσμό 50.000.000 και όταν πριν από 3 χρόνια η Στατιστική τους υπηρεσία ανακοίνωσε, για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, μικρή μείωση των γεννήσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και όλος ο πολιτικός κόσμος βγήκαν στα ΜΜΕ και καλούσαν τους πολίτες να κάνουν περισσότερα παιδιά για την ευημερία και την ασφάλεια της πατρίδας τους.

   Επιπλέον όμως πήραν γενναία μέτρα, με κόστος περισσότερο από 50 δις ευρώ για την προστασία της πολυμελούς οικογένειας.

Τη χρονιά που διανύουμε οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις.

   Τι πρέπει να γίνει;!!!

   Εάν πραγματικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας και η ηγεσία του θέλουν και επιθυμούν την επιβίωση του Ελληνισμού, μπορούν να το επιτύχουν.  Πώς;!!!

   Επαναφέροντας το νομοθετικό πλαίσιο όπως ίσχυε μέχρι το 2009, προσθέτοντας ακόμη για τα νέα ζευγάρια να δικαιούνται δάνειο για την αγορά κατοικίας και με την απόκτηση 3ου παιδιού να τους χαρίζεται το 1/3 του δανείου, με την απόκτηση του 4ου παιδιού να τους χαρίζεται όλο το δάνειο και με την απόκτηση 5ου παιδιού να μην πληρώνουν Εφορία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

           Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης π. Μιχαήλ,  ο εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ π.Τιμόθεος, οΥφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κος Καλαφάτης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κα Μ. Δερμεντζοπούλου,  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Νικόλαος Λιακόπουλος

Οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης:

Κος Κων.Γκιουλέκας, ο κος Στρ. Σιμόπουλος,η κα Άννα Ευθυμίου, κος  Δημ. Κούβελας ,οι Βουλευτές Β’  Θεσσαλονίκης: Κος Θ. Καράογλου , κος Σ. Αναστασιάδης.

Οι Αντιπεριφερειάρχες: Κος Κων. Γιουτίκας, κος. Πάρις Μπίλλιας, κος Γεώρ. Κεφαλάς, κος Σωκ. Δωρής, κος Ευστ. Αβραμίδης.Ο κος Βεν. Καρακωστάνογλου, η κα Δήμητρα Γερογιάννη, ο Πολιτευτής κος Νικόλαος Καραγιαννακίδης, ο Πολιτευτής Θεοφ. Παπάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ. Θεσσαλονίκης κος Πέτρος Λεκάκης. Οι Αντιδήμαρχοι του Δ. Θεσσαλονίκης: Κα Μαρία Καραγιάννη, ο κος Εφραίμ Κυριζίδης, ο κος Κων. Ιακώβου. Ο πρ. Δήμαρχος Δέλτα κος Ευθ. Φωτόπουλος.  Ο κος Θωμάς Τιμαμόπουλος. Ο πρ. Αντιδήμαρχος Τριανδρίας κος Γεώργιος Τσόγκας, Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμπελοκήπων ο κος Αλεξ. Κουσενίδης. Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης κος Στ. Ευαγγελλίδης. Η κα Κ. Φράγκου.Oι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων: Χαλκιδικής κα Ι. Κυριακού, Καβάλας κος Ι.Βοΐδη, Πέλλας κος Γ.Μίσχος, «Μέριμνας» κος Δ. Μπελούρης, Μαγνησίας κα Σ. Πράπα, Δράμας κος Ν.Σμολοκτός, Γιαννιτσών κος Κ. Μπεκρής, Καρδίτσας κα Ουρανία Σούφλα και εκπρόσωποι Φορέων.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.