ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Θέση εργασίας για Νοσηλευτή/τρια από Ι.Ι.Ε.Κ. ΕΤΕ
08/10/2018
Ανακοίνωση για τους αριστούχους
12/10/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Αλ. Συμεωνίδη αρ. 2

Τ.Θ.  181 83  –  Τ.Κ.  540 07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                            Θεσσαλονίκη 08/10/2018

 

Μετά το ηχηρό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των γυναικών και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού που έδωσε το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» το Σάββατο 8.9.2018 και την Κυριακή 9.9.2018 στην Δ.Ε.Θ. με την παρουσία της Κινητής Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου και του ανθρώπινου δυναμικού που με τόση αφοσίωση την πλαισιώνει πάντα, το Θεαγένειο δίνει για άλλη μία φορά το παρόν.

 Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό. 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσουν από αυτόν στη διάρκεια της ζωής τους και 1 στις 4 από αυτές θα πεθάνουν από αυτόν. Η αυξημένη επίπτωσή του σε συνδυασμό με το ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια πάθηση που στα πρώιμα στάδιά της δεν εμφανίζει σημειολογία, καθιστούν την πρώιμη και έγκαιρη διάγνωσή του απαραίτητη, καθώς μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τα ποσοστά θανάτου από αυτόν. Η δευτερογενής πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την πραγματοποίηση μαστογραφικού ελέγχου, αφορά την ευαισθητοποίηση κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Παράλληλα πρόκειται για μια συλλογική διαδικασία που αφορά την εθνική πολιτική πρόληψης κάθε κράτους για τον γενικό πληθυσμό.

Το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο ως το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας έχει ένα εξαιρετικά οργανωμένο κέντρο Προληπτικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό και για να τονιστεί περισσότερο η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, στις 12 και 19 Οκτωβρίου, το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο και συγκεκριμένα το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού μαζί με το Ακτινολογικό Τμήμα θα πραγματοποιήσει από τις 15.00 έως τις 19.00 δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού με κλινική εξέταση και μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας 35 έως 70 ετών.

Με τη δράση αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι απαραίτητη.

                                                                                       H ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

                                                                                      ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

 

πηγή: http://www.theagenio.gov.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.