Εγκαίνια Νέων Γραφείων Του Συλλόγου

Ο Σύλλογος | Οι Άγιοι Πάντες
Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
22/12/2014
Ο Σύλλογος | Οι Άγιοι Πάντες
Βράβευση αριστούχων μαθητών
26/09/2016

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης - Οι Άγιοι Πάντες

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Θεσσαλονίκη 19.09.2016

ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

΄΄ Ο Ι Α Γ Ι Ο Ι Π Α Ν Τ Ε Σ ΄΄

Κουντουριώτου 21- 2ος όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310552-140 φαξ 552-821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης ΄΄ Οι Άγιοι Πάντες ΄΄ ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1929 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος πολυτέκνων στη Βόρειο Ελλάδα και έχει εγγεγραμμένα μέλη περισσότερα από 10.500 οικογένειες ,δηλαδή 21.000 γονείς και περισσότερα από 42.000 παιδιά .

Η δραστηριότητα του συλλόγου είναι μεγάλη και σε πολλούς τομείς , ιδιαίτερα όμως στον πολιτιστικό, κοινωνικό, μορφωτικό και εθνικό.

Εδώ να τονίσουμε ότι ο σύλλογό μας συμπλήρωσε φέτος 87 χρόνια αγώνων και προσφοράς και κάνουμε προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις ανάλογες υποδομές για καλύτερη λειτουργία και αποτελέσματα. Εμείς οι πολύτεκνοι κάνουμε το καθήκον μας, απέναντι στο Θεό και την Πατρίδα και ως σύλλογος σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ ( Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ) δίνει αγώνα μακροχρόνιο και δύσκολο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας .

Μετά από προσπάθειες ετών, ο Σύλλογος απέκτησε τα νέα γραφεία του, διακοσίων δεκαπέντε τετραγωνικών μέτρων (215 τ.μ.), στην οδό Κουντουριώτη 21, στον 3ο όροφο, των οποίων η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2016.

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σάββατου 17 Σεπτεμβρίου 2016, παρέστησαν ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εδώ στην πατρίδα μας, το δημογραφικό είναι εφιάλτης και βόμβα μεγατόνων απασφαλισμένη. Το Σύνταγμα (άρθρο 21, παρ.2) προβλέπει, «..ιδιαίτερη μέριμνα για την πολύτεκνη οικογένεια για λόγους δημοσίου συμφέροντος…».

Το τι κάνει η Πολιτεία, εμείς οι πολύτεκνοι το γνωρίζουμε πολύ καλά και βιώνουμε την αδιαφορία της, αλλά και την εχθρική συμπεριφορά της.

Το ερώτημα είναι: Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος και η εφιαλτική υπογεννητικότητα που έχει καταντήσει την Πατρίδα μας, μια χώρα γερόντων, απασχολεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, τη Βουλή, τα κόμματα και όλους όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης;»

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε:

«Παναγιότατε, κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σήμερα μαζί σας. Θέλω να συγχαρώ όσες και όσους συνεισέφεραν σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Πολυτέκνων να αποκτήσει και να ανακαινίσει αυτά τα πολύ όμορφα γραφεία. Όχι μόνο στα πολιτικά πρόσωπα, που διαχρονικά στήριξαν το Σύλλογο, αλλά κυρίως στους απλούς μικρούς δωρητές, που με τη δική τους στήριξη ο Σύλλογος αυτός μπορεί να επιτελεί αυτό το πολύ σπουδαίο έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο το οποίο θα μου δώσετε, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Θυμάμαι ότι το 1992 κάνατε μια μεγάλη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο και την τιμήσατε.

Διότι, για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, και η ίδια ευαισθητοποιημένη, καθώς είχε 4 παιδιά, αναγνώριζε – και εμείς αναγνωρίζουμε – την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλετε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα τραγικά δημογραφικά δεδομένα της χώρας:»Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα. 1,4 είναι οι τελευταίες στατιστικές, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό.

Και το πρόβλημα, αγαπητέ Πρόεδρε, δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους. Οι πολύτεκνοι είναι αυτοί οι οποίοι επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Χρέος μας σήμερα, χρέος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρωτίστως να σταθούμε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια – αυτή η οποία έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση – στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων.

Υπάρχουν, όμως, και μια σειρά από παρεμβάσεις, που – όπως είπε και ο Πρόεδρος – δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος και οι οποίες σηματοδοτούν από πλευράς πολιτείας την ανάγκη να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες και επωμίζονται το πολύ μεγάλο κόστος, αλλά – τολμώ να πω – και την πολύ μεγάλη χαρά να έχουν πολλά παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι ευλογία.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να συγχαρώ το Σύλλογο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει. Να συγχαρώ και πάλι προσωπικά, όσες και όσους, με τις μικρές τους ή μεγαλύτερες προσπάθειες, καταφέρνουν και κρατούν ζωντανή αυτήν την αίσθηση της συλλογικότητας, της κοινωνικής προσφοράς, των δεσμών της ελληνικής οικογένειας. Διότι Παναγιώτατε, αυτοί οι δεσμοί μας κράτησαν όρθιους τα χρόνια της κρίσης.

Αγαπητέ Πρόεδρε, εύχομαι ό,τι καλύτερο στο Σύλλογο και πάντα επιτυχίες. Να είστε καλά».

Στον κ. Μητσοτάκη, επιδόθηκε το Μετάλλιο του Συλλόγου και μία ασημένια εικόνα των Αγίων Πάντων.

Στη συνέχεια, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στους Μεγάλους Δωρητές του Συλλόγου, που με την προσφορά τους, συνέδραμαν στην απόκτηση και ανακαίνιση των νέων γραφείων, όπως και κατά καιρούς συμβάλλουν σε υποχρεώσεις κοινωνικής μέριμνας του Συλλόγου.

Οι Μεγάλοι Δωρητές που τιμήθηκαν είναι:

 • ο Παναγιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος
 • η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους
 • ο Αρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος -Διάκονος των Φυλακισμένων-
 • ο κ. Ορφανός Γεώργιος
 • ο κ. Ιωαννίδης Ιωάννης
 • ο κ. Ρεγκούζας Αδάμ και
 • ο κ. Τζήμας Μαργαρίτης.

Τέλος τιμήθηκαν και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με τη συμβολή των οποίων ο Σύλλογος συνεχίζει, με την επί 87 συναπτά έτη λειτουργία του, να ακμάζει και να στηρίζει κάθε πολύτεκνη οικογένεια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του Δ.Σ. που τιμήθηκαν είναι:

 • ο Πρόεδρος κ. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος
 • ο Αντιπρόεδρος κ. Δαργινάκης Ευάγγελος
 • ο Γεν.Γραμματέας κ. Νικολαρεΐζης Ηλίας
 • ο Ταμίας κ. Σταυρούλης Δημήτριος
 • ο Υπ.Δημ.Σχέσεων κ. Ουσαντζόπουλος Νικόλαος
 • το Μέλος κ. Ξανθόπουλος Χαράλαμπος
 • το Μέλος κ. Παπαδόπουλος Ευστράτιος
 • το Μέλος κ. Καρατζίδης Παναγιώτης
 • το Μέλος κ. Γεωργάκης Νικόλαος
 • το Μέλος (+) κ. Χουρπουλιάδης Θεόδωρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.