Εκδήλωση Για Την Ημέρα Της Πολύτεκνης Οικογένειας

Βράβευση Αριστούχων 2014
25/09/2014
Προσφορά Ζαχαροπλαστείων
22/12/2014

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης - Οι Άγιοι Πάντες

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Θεσσαλονίκη 05.11.2016

ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

΄΄ Ο Ι Α Γ Ι Ο Ι Π Α Ν Τ Ε Σ ΄΄

Κουντουριώτου 21- 2ος όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310552-140 φαξ 552-821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Κυριακής 2 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ .

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 600 ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

Ο εορτασμός για την «Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας» ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης παρουσία πολυτέκνων οικογενειών, επισήμων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ».

Στη συνέχεια στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με ώρα έναρξης 11.30 άρχισε η εκδήλωση με την χορωδία του Ι. Ν. Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και μαέστρο τον κ. Γεώργιο Μπαλάσκα.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 600 αριστούχοι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, στους οποίους μαζί με το βραβείο δόθηκε και φάκελος με 50 Ευρώ στον καθένα. Για το ποσό φρόντισαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο Παν. κ. κ. Άνθιμος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα και τη συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού και πρόσθεσε στοιχεία για τις γεννήσεις, τους θανάτους και τη μείωσή του. Πρόσθεσε ακόμη, ότι: «Η πολύτεκνη οικογένεια, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έχει υποχρέωση η Πολιτεία να αναγνωρίσει την προσφορά της και να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτήν, όπως επιτάσσει το σύνταγμα. Όλοι εμείς πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντί της και να της δείχνουμε την ευαισθησία που της αναλογεί.»

 

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ την τριετία 2011-20012 και 2013 έπαυσε να υπάρχει μια πόλη των 40.000 κατοίκων. Εκεί κατάντησε η πατρίδα μας και βεβαίως κανείς από τις ηγεσίες των πολιτικών κόμματων ,είτε του λεγομένου συνταγματικού είτε μη τόξου , καταδέχτηκε να σχολιάσει το γεγονός. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, η ανακοίνωση της Eurostat ότι “Ο Πληθυσμός της Ελλάδας από 11.062 εκατ. την 1.1.2013 μειώθηκε στα 10.999 την 1.1.2014.” Η Ελλάς βαδίζει ολοταχώς προς τον γκρεμό ενώ η Πολιτεία φαίνεται ότι απολαμβάνει το θέαμα και αναμένει απλά την πτώση.

Αναρωτιέται ο Ευπατρίδης δημοσιογράφος κ.Κολμερ: “Μήπως τελικώς, ο στρατηγός Φράγκος είχε δίκιο ότι: Τα μνημόνια οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε γενοκτονία.”

Προ καιρού δημοσίευμα των “Νιού Γιορκ Ταϊμς” ανέφερε ότι:

“Δια πρώτην φοράν από το 1930 εσημειώθει τόσο μεγάλη μείωση του ελληνικού πληθυσμού όσο το 2012 .Δεν είναι περίεργο πως ο άλλοτε σφριγηλός ελληνικός πληθυσμός κατήντησε άτεκνος και πένης .Το παράδοξον είναι ότι η κατηφόρα διήρκησε τόσον πολύν χρόνο δια να εμφανιστούν τα γεννοκτονικά της αποτελέσματα.”

Διαφορετικά είναι απόλυτα σωστές οι προγνώσεις του στρατηγού Φράγκου ότι σε διάστημα 36 ετών ο Ελληνικός λαός θα εξαφανιστεί από την υπογεννητικότητα ,την γήρανση και την εισβολή των Μουσουλμάνων.

Πλανάται λοιπόν το ερώτημα: Ποιος θα μπορέσει να αποτρέψει την εξαφάνιση;

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοτοκάτος πρόσθεσε: «Εδώ πρέπει να σας αναφέρω κάτι που είδα ο ίδιος πριν 2-3 Κυριακές και χάρηκα. Ήμουν καλεσμένος σε γάμο μιας εξαιρετικής πολύτεκνης οικογένειας που πάντρευε το πρώτο της βλαστάρι, εξαιρετικό επιστήμονα ,και η ευτυχής μητέρα ήταν έγκυος στο 12ο παιδί της .

Εάν αυτή η οικογένεια ζούσε στο Ισραήλ, θα είχε δωρεάν το ανάλογο σπίτι, πολυτελείας σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα. Και οι γονείς, πατέρας και μητέρα δεν εργάζονται και η πολιτεία του Ισραήλ, τους παρέχει τα πάντα για τη διαβίωσή τους καθώς και όλα τα απαραίτητα για τις σπουδές των παιδιών τους.

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία που έχει υποχρέωση από το σύνταγμα για ιδιαίτερη μέριμνα για την πολύτεκνη οικογένεια, το ξεχνάει και δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Τελειώνοντας, ο κ. Θεοτοκάτος υπογράμμισε: «Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, με τη βοήθεια του Θεού, ότι όσοι διώκουν την Πολύτεκνη οικογένεια και επιδιώκουν το ξεπούλημα της Ελλάδος μας, δεν θα τα καταφέρουν κι ο Ελληνισμός θα επιβιώσει .

 

Χρόνια πολλά στις οικογένειές μας .

Συγχαρητήρια στους αριστούχουςΕίναι τα παιδιά αυτά που αποτελούν το Μέλλον της Πατρίδας μας και

την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!»

 

Στο μήνυμα συμπαράστασης για τους πολύτεκνους οι κκ. Βουλευτες Θ. Καράογλου, Στ. Καλαφάτης, Γ. Ιωαννίδης και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Β.Πατουλίδου, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν τόσους αριστούχους και τόνισαν τις προσπάθειες του Συλλόγου για την ανάδειξη των επιτυχιών τους.

Εκτός των παραπάνω, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Γεν. Γραμ. Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών

και Δικτύων κ. Στράτος Σιμόπουλος

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παππάς (πολύτεκνος και μέλος του Συλλόγου μας),

Ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων: Χαλκιδικής κα. Ιφιγένεια Κυριάκου, Καβάλας κ. Βοϊδης Ιωάννης, , Μαγνησίας κα. Σουλτάνα Πράππα, Γιαννιτσών κ. Κώστας Μπεκρής, Έδεσσας κ. Καρυπίδης Γεώργιος και Καρδίτσας κα. Ουρανία Σούφλα

καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Μηνύματα και Ευχές μας απέστειλαν:

Ο Υπουργός ΜΑ.Θ. κ. Γεώργιος Ορφανός (που βρισκόταν εκτός Ελλάδος)

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης

Ο Γεν .Γραμ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κ. Παναγιώτης Κοκκόρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.