Εκδήλωση με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό

Έκτακτη ανακοίνωση
06/12/2019
Ενστάσεις για μετεγγραφές μαθητών
18/12/2019

Με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)», η Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει για την παρουσίαση της νέας αυτής εκδόσεως εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Ο μακάριος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής (1897-1959) έζησε σε μία περίοδο κρίσης και λειψανδρίας του Αγιορειτικού μοναχισμού. Επανέφερε με τον εμπειρικό τρόπο ζωής του ξανά την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά περί ησυχασμού στον σύγχρονο αγιορειτικό και εν γένει στον ορθόδοξο μοναχισμό. Ήταν ένας άξιος συνεχιστής της ησυχαστικής και φιλοκαλικής παραδόσεως, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πνευματική άνθηση και επάνδρωση του Αγίου Όρους. Υπολογίζεται ότι από την «ρίζα» του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού προέρχονται άμεσα περισσότεροι από χίλιοι μοναχοί και μοναχές, που ανάγουν την πνευματική τους πατρότητα στον μακάριο αυτόν Γέροντα. Ήταν άμοιρος κοσμικής μορφώσεως, κατέστη όμως σοφός στα θεία, επειδή τα έπασχε. Έγινε ο έμπειρος, διακριτικός και απλανής οδηγός στους ατραπούς της πνευματικής ζωής. Παρόλο που ζούσε σε ασκητικά σπήλαια μέσω των επιστολών του καθοδηγούσε εκατοντάδες λαϊκούς χριστιανούς στον κόσμο.

Η παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιμ. Ελισαίο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας. Θα μιλήσει και ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ο Βυζαντινός Χορός «Οι Φιλαθωνίται» υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Μανούση θα ψάλει ύμνους από την Ακολουθία του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ/ταινία για τη ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Το ρόλο του Γέροντος Ιωσήφ υποδύεται ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοχος πέντε βραβείων Έμμυ.

Είσοδος ελεύθερη.

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι πολύτεκνοι να παρευρεθούν στην εκδήλωση δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους στον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος κάθε χρόνο χορηγεί την εκδήλωση Βράβευσης των Αριστούχων μας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης μπορείτε να πάρετε την ευχή του Γέροντα λέγοντάς του ότι είστε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων ώστε να καταλάβει ότι τον ευχαριστούμε και είμαστε δίπλα του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.