ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΝΟΜΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ;

Έκδοση πιστοποιητικών πολυτεκνικής ιδιότητας
08/03/2018
Προβολή 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυτέκνων
13/03/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 6/3/2018

Η πατρίδα μας στην εποχή των Μνημονίων, από το 2011 και μετά, εκτός από την φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει καταφέρει και την φτωχοποίηση των γεννήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση κατορθώνει την εξαφάνιση των γεννήσεων από ολόκληρες πόλεις και νομούς. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση  του Νομού Ευρυτανίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 30.790 κατοίκους και περιλαμβάνει δύο δήμους, τον Δήμο Καρπενησίου με πληθυσμό 17.261 και τον Δήμο Αγράφων με 13.529 κατοίκους. Το 2015 στο Νομό Ευρυτανίας γεννήθηκαν μόλις 93 παιδιά και οι θάνατοι στους 213, δηλαδή διπλάσιοι και παραπάνω.

Για το έτος 2017, έως 27.12.2017, οι θάνατοι στην Ελλάδα ανήλθαν στους 123.079 και οι γεννήσεις ήταν μόλις 88.132, δηλαδή έχουμε υπεροχή των θανάτων κατά 34.947. (εάν αφαιρέσουμε το 15-20% των γεννήσεων αλλόθρησκων-αλλοδαπών τότε οι αριθμοί είναι τραγικότεροι για τον Ελληνισμό). Δηλαδή το 2017 είναι σαν να εξαφανίσθηκε ολόκληρος ο Νομός Ευρυτανίας και επιπλέον μια κωμόπολη 4.000 κατοίκων.

Τι κάνει η πολιτεία και η πολιτική ηγεσία της; Βλέπουμε ότι κανείς δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με το μέγιστο αυτό θέμα, που αφορά την ύπαρξη ης πατρίδας και του Έθνους μας. Μας ενδιαφέρει και έχει κάποιο νόημα η λύση του χρέους, όταν η Ελλάδα θα παύσει να κατοικείται από Έλληνες; Όταν τα Ελληνόπουλα έχουν εξαφανισθεί από τις πόλεις και τα χωριά μας;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι μας υποσχόταν ο Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2015 για το δημογραφικό και τους πολυτέκνους, τα γράφαμε αναλυτικά σε άρθρο του Ιανουαρίου του 2018. Σήμερα θα σας θυμίσουμε τι έγραφε σε κύριο άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 21.10.2014 που υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει την σημερινή κυβέρνηση: «Αποτελεί όνειδος για μια πολιτεία να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν οι γυναίκες λόγω οικονομικής ανέχειας. Το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» φέρνει στο προσκήνιο το τεράστιο θέμα της υπογονιμότητας και τις επιπτώσεις του στις οικογενειακές αλλά και στις ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις….

 Η ραγδαία αύξηση της υπογεννητικότητας επιφέρει οδυνηρά δημογραφικά προβλήματα, τα οποία ενισχύονται από την αναγκαστική φυγή στο εξωτερικό περισσότερων από εκατό χιλιάδες ανθρώπων σε αναπαραγωγική ηλικία. Το ελληνικό κράτος, με την πολιτική των μνημονίων, κατέστρεψε κάθε κοινωνικό ιστό. Οι περικοπές στους μισθούς, οι απολύσεις, τα χαράτσια, η ανεργία, η διάλυση του ασφαλιστικού και η υπογεννητικότητα αποτελούν στίγμα για τη συγκυβέρνηση, η οποία, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να επαίρεται ότι σώζει  τη χώρα από τη χρεοκοπία, με πρωταγωνιστές στην έπαρση τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που είναι κύριοι υπεύθυνοι για τη διάλυση των περισσοτέρων οικογενειών, αυτοί που έκλεψαν τα όνειρα των νέων ζευγαριών  οδηγώντας τα στο αδιέξοδο και στη βαριά θλίψη. Ελπίζουμε να διαβάσουν το ρεπορτάζ, μήπως και συνειδητοποιήσουν την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν, μήπως και νουθετήσουν εκείνους που στους χώρους εργασίας φέρονται βάναυσα στις εγκυμονούσες ακριβώς επειδή είναι ευάλωτες και πολύ πιο εύκολο να απολυθούν μετά την τεκνοποίηση ή να χάσουν την εργασία τους, επειδή θέλουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους ένα παιδί, επειδή επιθυμούν να ζήσουν το μεγαλείο της μητρότητας. Αλλά δεν φαίνεται να τα έχουν καλά με την συγκίνηση, δεν συμπάσχουν, και επιπλέον δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να φανούν συνεπείς υποτακτικοί. Είναι κρίμα για τις γυναίκες αλλά και για όλη τη χώρα».

Το διάβασα και το ξαναδιάβασα το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 21.10.2014 για να καταλάβω καλά. Είναι σαν να έχει γραφτεί σήμερα και να απευθύνεται στους σημερινούς συγκυβερνώντες. Η παραπάνω εφημερίδα θα έκανε πάρα πολύ καλά εάν το ξαναδημοσίευε σε κύριο άρθρο με όλο το ρεπορτάζ γιατί θα προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες «για τις γυναίκες αλλά και για όλη τη χώρα».

Να συμπληρώσουμε για το Νομό Ευρυτανίας ότι το σχολικό έτος 1954-1955 οι μαθητές των δημοτικών σχολειών ήταν 6.741. Μετά από 60 χρόνια, δηλαδή το σχολικό έτος 2014-2015 μειώθηκαν κατά 6.016 και ήσαν μόλις 715. Με τον ρυθμό αυτό οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στον Νομό Ευρυτανίας, με λίγα χρόνια, θα έχουν εξαφανισθεί ολοσχερώς. Τα ίδια συμβαίνουν στους περισσότερους νομούς της πατρίδας μας.

Αυτό είναι το κατάντημα της χώρας και η κυβέρνηση «του αριστερόστροφου φασισμού» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φροντίζει να διορίζει «τα παιδιά της» στην Ελληνική Εταιρεία συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) θυγατρική του ΟΣΕ και τα στελέχη της να επιστρέφουν την επιδότηση ενοικίου για να μπορέσουν να κρατήσουν το τελευταίο φύλλο συκής στο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» του «Ρουβίκωνα», των τρομοκρατών, των αναρχικών και όλων των εθνομηδενιστών. Παράλληλα φροντίζει και έχει κατά νου πως θα αποτρέψει τις νέες και τους νέους να τελέσουν τον γάμο τους και να κάνουν παιδιά. Είναι ολοφάνερο και το βλέπουμε όλοι, ότι αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί  με τον θερμότερο τρόπο την αντιοικογενειακή, αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της, αφού με όλα τα μέτρα που λαμβάνει αντί να χορηγεί κίνητρα για την απόκτηση τέκνων, κάνει το ακριβώς αντίθετο. Τι στόχο έχει η κυβέρνηση και τι επιδιώκει, εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ο κάθε Έλληνας όμως αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει.

Έτσι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υλοποιεί τις διατάξεις των άρθρων 4 και 21 του Συντάγματος, που ορίζουν ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.

Αυτό και μόνον το γεγονός ότι οι κυβερνώντες επαίρονται πως χορηγούν χιλιάδες μερίδες φαγητού σε όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, λες και είμαστε στη γερμανική Κατοχή του ’41, ή μήπως μας έχουν οδηγήσει εκεί; Αυτό και μόνον φτάνει για να καταλάβει ο καθένας σε ποιους έχει αναθέσει την διακυβέρνησή του ο εμφανιζόμενος ως ο εξυπνότερος λαός του κόσμου!!!

Το εξαιρετικό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται αποκλειστικά και μόνο στη νομή της εξουσίας, το έχουμε καταλάβει όλοι οι Έλληνες πλέον και την παραμονή της σ’ αυτή. Βεβαίως δεν ξεχνά το πώς θα εξοντώσει τους πολύτεκνους, αφού αυξάνει το κονδύλι για τα επιδόματα των παιδιών ενώ ταυτόχρονα μειώνει αυτά που εχορηγούντο στους πολύτεκνους.

Όλα αυτά, δηλαδή την τραγική δημογραφική κατάρρευση από το ένα μέρος και τα αντιοικογενειακά, αντιπολυτεκνικά και αντιδημογραφικά μέτρα της κυβέρνησης, έπρεπε να τα αναδείξει η αντιπολίτευση με τόσο καθαρό και απόλυτα κατανοητό τρόπο, ώστε να καταλάβουν, πλήρως όλοι οι Έλληνες ότι μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την επιβίωση του Ελληνισμού και της πατρίδας μας.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένει την άνοδό της στην εξουσία, η αντιπολίτευση και να αδιαφορούν για το τεράστιο θέμα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την πατρίδα μας.

Σήμερα στην Ελλάδα μας έχουμε φθάσει στην εξαφάνιση των μωρών. Ενώ, με την χρηματοδότηση της πολιτείας, δολοφονούμε εκατοντάδες χιλιάδες αγέννητα μωρά. Στα ΜΜΕ διαμαρτύρονται και εξοργίζονται αυτές τις μέρες για ένα (1) μωρό που βρέθηκε πνιγμένο και πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων, απαράδεκτο από κάθε άποψη. Για τα εκατοντάδες χιλιάδες αγέννητα μωρά που γίνονται καλλυντικά καμία διαμαρτυρία, καμία αντίδραση!!!

Έχουμε τέλος ένα μεγάλο αριθμό νέων (500.000 περίπου) τα καλύτερα Ελληνόπουλα, για τα οποία η Ελλάς ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για τις σπουδές τους, έφυγαν από τη χώρα μας για να εργασθούν στις χώρες της Ευρώπης, χωρίς μάλιστα διάθεση επιστροφής τους. Είναι σαν να μετανάστευσαν  ομαδικώς όλοι οι κάτοικοι των Νομού Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας!!!

Εξαφάνισαν πέντε (5) νομούς.

Ποιος θα τιμωρήσει τους υπευθύνους;

Πιστεύουμε ότι θα βρεθούν και πρέπει να βρεθούν οι ηγέτες που θα μπορέσουν να δώσουν όραμα και ελπίδα και να οδηγήσουν το Έθνος μας στην ανόρθωση από κάθε άποψη.

 

Ο πρόεδρος

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.