Επίδοση Σχολικής Τσάντας σε 300 πρωτάκια

Οι Άγιοι Πάντες
Εκδήλωση για την εορτή των Αγίων Πάντων
27/06/2014
Βράβευση Αριστούχων 2014
25/09/2014

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης - Οι Άγιοι Πάντες

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

΄΄ Ο Ι Α Γ Ι Ο Ι Π Α Ν Τ Ε Σ ΄΄

Κουντουριώτου 21- 2ος όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310552-140 φαξ 552-821

Της Κυριακής 07 Σεπτεμβρίου 2014

 

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες» για την επίδοση της σχολικής τσάντας στα μικρά παιδιά (πρωτάκια) που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους πορεία, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 07.09.2014 το απόγευμα.

Στην κατάμεστη αίθουσα ,που παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, άρχισε η εκδήλωση με την εξαιρετική χορωδία όπως την χαρακτήρισε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Άνθιμος, της κατασκήνωσης της αδελφότητος «Όσία Ξένη» και απόλαυσαν τα 300 «Πρωτάκια» με τους γονείς τους και τους επισήμους.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το χειροκρότημα είναι για τους πολύτεκνους και τα πρωτάκια που θα πάνε με όρεξη για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα του σχολείου. Η σχολική τσάντα από μέρους του Συλλόγου είναι επιβεβαίωση της αγάπης και του ενδιαφέροντος για την έναρξη της μαθητικής ζωής των παιδιών και για τη χαρά του σχολείου».

Οι βάσεις για να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο τους και για να είναι η μετάβαση ομαλή στο καινούριο τους περιβάλλον και για τους γονείς και για όλους μας, είναι απαραίτητη η παρουσία του Θεού στη ζωή μας.

Τα μικρά παιδιά που ο Κύριος ιδιαίτερα αγάπησε και ευλόγησε και παρομοίασε και είπε «Αν δεν αποφασίσετε οι μεγάλοι να γίνετε σαν τα παιδιά, με καθαρότητα και ανιδιοτέλεια, δεν θα μπορέσετε να έχετε πνευματική πρόοδο».

Επομένως όλα είναι αλληλένδετα. Σαν αποτέλεσμα της ορθόδοξης πίστεώς μας, είναι η δημιουργία της ελληνικής οικογένειας. Η αγάπη των γονιών πρώτα απ’ όλα, όπως φυσικά και των εκπαιδευτικών που ασκούν λειτούργημα, καθώς και η ευθύνη της κοινωνίας και το ξαναλέω η προστασία και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα παιδιά μας.

Η προσευχή μας προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό, πρέπει να είναι θερμή για να μας χαρίζει υγεία, φωτισμό, προκοπή, πρόοδο και κάθε ευλογία στη ζωή μας.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Πολυτέκνων και στον κ. Θεοτοκάτο για τη δυναμικότητα και τις πολλαπλές ενέργειές του.

Τις καλύτερες ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά, και με την ευχή οι τσαντούλες των παιδιών να γεμίσουν γνώσεις, σημειώσεις και πολλά άλλα.

Ο Χριστός και η Παναγία να σας προστατεύουν παιδιά!!!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος μεταξύ άλλων δήλωσε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη και Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, γιατί πέρσι, μας είχαν εξασφαλίσει τα βραβεία για τους 600 αριστούχους μας. Οι πολύτεκνοι σας ευχαριστούμε. Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει το ίδιο και φέτος.

Σήμερα η χώρα μας βιώνει δύσκολη οικονομική κρίση, για την οποία καμμία ευθύνη δε φέρει η πολύτεκνη οικογένεια, αλλά πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα. Στη χώρα μας δυνατότητες υπάρχουν, σωστές προτεραιότητες δεν έχουμε.

Ενώ λοιπόν το Σύνταγμα (άρθ.21, παρ.2) προβλέπει «ιδιαίτερη μέριμνα για την Πολύτεκνη οικογένεια για λόγους δημοσίου συμφέροντος», και συγχρόνως βιώνουμε δημογραφική κατάρρευση και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, σήμερα βλέπουμε εχθρική αντιμετώπιση από την πολιτεία. Δεν γνωρίζουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό της πολιτείας.»

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοτοκάτος δήλωσε: «Ευχαριστούμε τις μανάδες και τις οικογένειες που αποκτούν παιδιά και κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο Θεό και την πατρίδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, και θα κάνουμε ό, τι περνάει απ’ το χέρι μας για τα μέλη του συλλόγου μας, ούτως ώστε να ελαφρύνουμε τη θέση τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ με πολλές ευχές για μια καλή σχολική χρονιά!»

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η συνεργασία μας είναι μεγάλης διάρκειας, σταθερή γιατί στήριγμα της ορθόδοξης πορείας του Ελληνισμού μας, είναι η οικογένεια. Εμείς την πολύτεκνη οικογένεια τη στηρίζουμε γιατί είναι αυτή που μας εξασφαλίζει την παρουσία μας και στις επόμενες γενιές.

Καλωσορίζω τα παιδιά που μπαίνουν στο σχολείο, που θα πάρουν σήμερα την καινούρια τους σάκα και θα είναι η καινούρια ελπίδα, για μια κοινωνία δικαιότερη , πιο δυναμική, πιο σωστή. Να ξέρετε ότι μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο όταν οι καινούριες γενιές είναι καλύτερες από τις προηγούμενες.

Εύχομαι, κ. Θεοτοκάτο, υγεία και δύναμη. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς υπομονή. Καλή Σχολική Χρονιά!»

Με το τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν οι σχολικές τσάντες στα ‘’Πρωτάκια‘’ του συλλόγου. H προσφορά στους μαθητές της πρώτης δημοτικού ήταν εξολοκλήρου της εταιρείας ΕNERGIER’S.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.