ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
ΑΠΕΙΛΗΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;
23/01/2018
Ανακοίνωση για πατάτες και κρεμμύδια
24/01/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 9/1/2018

Αιμορραγούμε ασταμάτητα και δεν κάνει απολύτως τίποτα η πολιτεία, η κυβέρνηση, για να σταματήσει αυτή την αιμορραγία. Τα καλύτερα Ελληνόπουλα και οι νέοι επιστήμονές μας φεύγουν για να εργασθούν και να δημιουργήσουν στο εξωτερικό, περίπου 800.000 νέοι και αυτή η φυγή μας πονά αφάνταστα.

Επί πλέον η πολιτεία πληρώνει για την αυτογενοκτονία του Ελληνισμού, δηλαδή για τις εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις που γίνονται στα νοσοκομεία μας. Βλέπουμε την αγριότητα του ανήθικου αγνώμονα με την οποία προχωρούν στην έκτρωση οι νέοι μας για να μην έχουν «βάρη» και να μπορούν να ζήσουν «ελεύθεροι» τη ζωή τους.

Παλαιότερα όχι μόνο απαγορευόταν η έκτρωση αλλά προβλεπόταν και ποινές, ενώ τώρα για πρώτη φορά στην ανθρωπινή ιστορία, ο νόμος επιτρέπει κάτι που δεν ταιριάζει με την Ηθική μας φύση. Ο νόμος αντιτίθεται σε αυτήν. Η ανηθικότητα έχει πλημμυρίσει  όλο τον κόσμο.

Τέλος βλέπουμε την κυβέρνηση να οδηγεί τους πολύτεκνους από την φτωχοποίηση στην εξαθλίωση.

Δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας ότι: βλέποντας οι νέοι μας την εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας δεν αποφασίζουν να παντρευτούν και όσοι παντρεύονται δεν κάνουν παιδιά ή κάνουν ένα και το πολύ δύο.

Έτσι για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, το 2017 οι θάνατοι  έχουν  φθάσει τους 123.000 και οι γεννήσεις είναι μόλις 88.000 (από τις οποίες το 15/% είναι γεννήσεις αλλοδαπών), δηλαδή έχουμε υπεροχή των θανάτων κατά 35.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ η πραγματικότητα μπορεί να είναι χειρότερη.

Εδώ αξίζει και πρέπει να αναφέρουμε τι δημοσίευσε η «Αυγή» στις 17 Ιανουαρίου 2015: “Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι πολύτεκνοι στα χρόνια του Μνημονίου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας : «Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του Μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και  δικαιωμάτων των πολυτέκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του Μνημονίου».”

Αντί να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες  που υπέστησαν από τις κυβερνήσεις των προκατόχων της (ΝΔ.ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) οι πολύτεκνες οικογένειες και οδηγήθηκαν στη φτωχοποίηση. Η σημερινή κυβέρνηση με μεγαλύτερο ζήλο από τους προηγούμενους προσπαθεί να οδηγήσει τις πολύτεκνες οικογένειες στην εξαθλίωση με την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Μέχρι σήμερα ο πολύτεκνος με τέσσερα (4) προστατευόμενα τέκνα λάμβανε ένα επίδομα των 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο, δηλαδή συνολικά 2.000 ευρώ το χρόνο, για εισόδημα έως 48.000 ευρώ και επιπλέον 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο μετά το τέταρτο.

Ήδη με τις νέες ρυθμίσεις καταργείτε το παραπάνω επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων και θεσπίζεται νέο επίδομα. Δηλαδή μειώνουν τα χορηγούμενα επιδόματα στους πολύτεκνους προκειμένου να αυξήσουν το επίδομα που εχορηγείτο σε όσους έχουν ένα ή δύο προστατευόμενα τέκνα.

Χορηγούν στις οικογένειες με ένα παιδί επίδομα 840 ευρώ ετησίως, ενώ ήταν 480 ευρώ, αυξάνοντας αυτό κατά 75% για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Καταργούν συγχρόνως το επίδομα των 2000 ευρώ, που λάμβανε ο πολύτεκνος με εισόδημα από 36.001 ευρώ και άνω.

Τι μένει στον πολύτεκνο από το παραπάνω ποσό των 36.000 ευρώ;

Εάν είναι μισθωτός θα πληρώσει για φόρο εισοδήματος 7.600 ευρώ. Επίσης θα καταβάλλει το ίδιο ακριβώς ποσό των 7.600 ευρώ για προκαταβολή φόρου. Ακόμη το ποσό των 1.071 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης. Επιπλέον θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αφού από ανάγκη έχει επταθέσιο αυτοκίνητο των 2000 κ.ε.) και ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον άλλα 1400 ευρώ. Με το σύνολο των επιβαρύνσεων να ανέρχεται στα 17.791 ευρώ και να απομένουν 18.209 ευρώ για να επιβιώσει η οικογένειά του.

Αντίθετα, αυτός που έχει ένα τέκνο, με εισόδημα έως 10.500 ευρώ θα λαμβάνει επίδομα 840 ευρώ και θα καταβάλλει  μόνο 408 ευρώ για  φόρο εισοδήματος συν άλλα 408 ευρώ για προκαταβολή φόρου (δεν βαρύνεται με άλλους φόρους) και του απομένουν 10.524 ευρώ για να επιβιώσει η οικογένειά του.

Έτσι εφαρμόζει και υλοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 4 και 21 του Συντάγματος, που ορίζουν ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.

Έτσι εφαρμόζει και υλοποίει τις δεσμεύσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, που έδωσε δημόσια στο Προεδρείο της ΑΣΠΕ τον Ιανουάριο του 2015.

Κομπάζουν οι κυβερνώντες ότι χορηγούν χιλιάδες μερίδες φαγητό σε όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, λες και ζούμε την Γερμανική Κατοχή. Τότε που ο αείμνηστος και άγιος π. Αυγουστίνος Καντιώτης χορηγούσε περισσότερες από 8.000 μερίδες φαγητό στους πεινασμένους της Κοζάνης καθημερινά.

Πραγματικά το πολιτικό προσωπικό της πατρίδος μας και η αριστερή κυβέρνηση κάνουν τα θελήματα των Γερμανών και των Αμερικανών. Να βρισκόταν κάποιος να κάνει και τα θελήματα των Ελλήνων, θα γιορτάζαμε.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει συστήσει διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό!!!

Τι περιμένουν να τους πει η επιτροπή: πως θα οδηγήσουν τους πολύτεκνους στον «άλλο κόσμο»; Δεν έχει απομείνει και κάτι άλλο.

Το κύριο πρόβλημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ότι η πρώτη δηλώνει ριζοσπαστικά αριστερή και η δεύτερη δεξιά. Το κύριο πρόβλημα με αυτούς είναι ηθικό: μας κυβερνά ένα ψέμα  και το ψέμα έχει καλύτερη ασπίδα την υποκρισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ υποκρίνονται αυτόνομα για το τι είναι, ενώ και οι δύο μαζί για το τι τους ενώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ριζοσπαστική αριστερά, ούτε βέβαια οι ΑΝΕΛ δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «τσούρμο», όπως είχε δηλώσει ο Βαρουφάκης, που έχει μέσα του τα πάντα, ενώ οι ΑΝΕΛ πωλούν εθνικοφροσύνη στους αφελείς που τους πιστεύουν.

Όσο για την συγκυβέρνησή τους έχει μοναδική αιτία την δίψα τους για εξουσία, χάρη στην οποία θυσιάζονται τα πάντα: κανόνες, αρχές, παραδόσεις, ηθική, πατριωτισμός και αξιοπρέπεια.

Οι θέσεις και τα οφίτσια είναι παροδικά, η προσφορά στον λαό και την πατρίδα παραμένει αιώνια και αποτελεί παράδειγμα προς μίμησης για μία σωστή και έντιμη διακυβέρνηση.

Ας θυμηθούμε όλοι τον μοναδικό Εθνάρχη Ιωάννη Καποδίστρια  για την προσφορά του και το όφελος που είχε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.