ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ, ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!

Προβολή 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυτέκνων
13/03/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!
23/03/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 13/3/2018.

 

Στο προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στις πληθυσμιακές εξελίξεις στην πατρίδα μας και στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου εθνικού προβλήματος, που είναι το δημογραφικό, από την πλευρά της πολιτείας και της κυβέρνησης. Επίσης αναφερθήκαμε στους 500.000 νέους Έλληνες που έφυγαν από την χώρα μας για να εργασθούν στις χώρες της Ευρώπης που είναι σαν να μετανάστευσαν ομαδικώς όλοι οι κάτοικοι των Νομών Καστοριάς, Κιλκίς, Σερρών, Φλώρινας και Χαλκιδικής. Δηλαδή εξαφάνισαν πέντε (5) νομούς της πατρίδας μας. Ποιος θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους;

Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων, το περασμένο Σάββατο, έγινε μακρά συζήτηση για την αντιοικογενειακή, αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της κυβέρνησης που με όλα τα μέτρα που λαμβάνει αντί να χορηγεί κίνητρα για την απόκτηση τέκνων, κάνει το ακριβώς αντίθετο. Εθίγει και το θέμα της ΔΕΗ στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς ώστε να γνωρίζουμε όλοι τι έχει γίνει ακριβώς.

Μας τηλεφωνούν πολλοί οικογενειάρχες πολύτεκνοι, που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, ώστε να ενημερωθούν σχετικά.

Επαναλαμβάνουμε ότι: η ΔΕΗ από το 1996 είχε καθιερώσει ένα ειδικό τιμολόγιο οικιακής χρήσεως για τις πολύτεκνες οικογένειες. Το 2004 με την υπ’ αριθμ. Δ5ΗΛΒΦ292289/17.12.2004 απόφαση του υπουργού ανάπτυξης και αργότερα προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος διεκρίνετο για την ευαισθησία του απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια, αλλά ήταν και ένας πολιτικός ο οποίος ανησυχούσε για την πορεία του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, καθιερώθηκαν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ανάλογα με τα προστατευόμενα τέκνα κάθε πολύτεκνης οικογένειας.

Έτσι για οικογένειες με τέσσερα (4) προστατευόμενα παιδιά το όριο μειωμένης χρέωσης αναπροσαρμόσθηκε από 3.000 kwh σε 3.500 kwh το τετράμηνο. Για οικογένειες με πέντε (5) έως εννιά (9) προστατευόμενα παιδιά το όριο μειωμένης χρέωσης αναπροσαρμόστηκε από 3.000 kwh σε 4.000 kwh το τετράμηνο. Για οικογένειες με δέκα (10) προστατευόμενα παιδιά και άνω το όριο μειωμένης χρέωσης αναπροσαρμόστηκε από 3.000 kwh σε 4.500 kwh το τετράμηνο. Το μέτρο αυτό θεσπίστηκε στα πλαίσια της δημογραφικής πολιτικής και δεν είχαν τεθεί εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Τότε οι γεννήσεις υπέρεβαιναν ελαφρώς τους θανάτους, αφού το 2004 είχαμε 105.655 γεννήσεις και θανάτους 104.942, το 2005 107.545 και 105.091 αντιστοίχως, το 2006 112.042 και 105.476 αντιστοίχως και αυτή η ελαφρά υπεροχή εξακολούθησε μέχρι το 2010 ενώ από το 2011 άρχισε ο εφιαλτικός κατήφορος. Φθάσαμε το 2017 (μέχρι 27.12) οι γεννήσεις ήταν μόλις 88.132 και οι θάνατοι να έχουν εκτοξευθεί στους 123.079 δηλαδή είχαμε 34.947 φέρετρα περισσότερα από κούνιες.

Ενώ λοιπόν έχουμε φθάσει σε αυτό το εφιαλτικό αδιέξοδο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Σταθάκης βρήκε την ευκαιρία για να πλήξει τις πολύτεκνες οικογένειες, συνεχίζοντας την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝΥΠΡΓ8921522.1.2018 απόφασή του:

α) Μειώνει το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης για «νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη σε 2.000 kwh. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται κατανάλωση 200 kwh και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος κατανάλωση 100 kwh, μέχρι του συνολικού ορίου των 2.400 kwh, ανεξαρτήτως αριθμού των μελών του νοικοκυριού»!

β) Θέτει όρια εισοδήματος για «νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα 24.750 ευρώ, από τέσσερα ενήλικα ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των 2.250 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 31.500 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού»!

γ) Αξιώνει να έχουν ακίνητη περιουσία μέχρι 180.000 ευρώ.

δ) Να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας (δηλαδή αποκλείονται οι πολύτεκνοι, που τους έχει δώσει η πολιτεία το δικαίωμα, να έχουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επταθέσιο, εννιαθέσιο, δωδεκαθέσιο κ.λπ. 2.000 κ.ε.)!

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι πολύτεκνοι που είχαν μειωμένο τιμολόγιο αποτελούσαν το 1,35% των καταναλωτών της ΔΕΗ και ήσαν στο σύνολό τους 16.000. Βέβαια, αυτούς βρήκε να πλήξει ο υπουργός, προφανώς μάλιστα γιατί θεωρούσε ότι εξαιτίας των πολυτέκνων η ΔΕΗ παρουσιάζει αυτήν την κακοδαιμονία.

Δεν πρέπει βέβαια να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να διέπεται από τη νοοτροπία του πρώην υπουργού Οικονομικών και τώρα διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στούρναρα, ο οποίος καυχώμενος έλεγε ότι: κατάργησε τα αφορολόγητα ποσά, στον φόρο εισοδήματος, των πολυτέκνων εφοπλιστών (που ανήρχοντό τότε στο ποσό των 15.000 ευρώ!). Όταν δε, τον προκάλεσε στη Βουλή, που ήταν προσκεκλημένος, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνοποσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) να κατονομάσει έστω και έναν πολύτεκνο εφοπλιστή, αυτός έμεινε αφωνότερος ιχθύος. Της ίδιας νοοτροπίας είναι και μια δημοσιογράφος η Αγγελική Σπανού, η οποία σε βραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24, στις 26.2.2018, που αναφερόταν στην απομάκρυνση της «φτωχούλας»! υπουργού! που «τσέπωνε» το επίδομα ενοικίου ενέφερε ακόμη ότι: «Έτσι γινόταν παλαιότερα, που γυναίκες πολυτέκνων εφοπλιστών(!!!) ελάμβαναν το πολυτεκνικό επίδομα». Γιατί παρέλειψε να μας αναφέρει και κάποια παραδείγματα; Για να μάθουμε και εμείς σε ποιους αναφέρεται. Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε καμία τέτοια περίπτωση.

«An ignorant demented monster»

«Ο αμαθής παράφρων τέρας» έλεγε ο Στάλιν.

Για τον λόγο αυτό όταν κάποιος και μάλιστα δημοσιογράφος που διαμορφώνει την κοινή γνώμη, δεν γνωρίζει τα δεδομένα και εκφράζεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο για το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας που έχει σχέση με την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους, είναι προτιμότερο να σιωπά.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και η Αγγελική Σπανού, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι το δημογραφικό σήμερα. Βλέπουμε την Τουρκία να μας απειλεί θρασύτατα με τον πληθυσμιακό όγκο των βάρβαρων οθωμανών. Εάν η χώρα μας είχε πληθυσμό μεγαλύτερο των 50 εκατομμυρίων, όπως η Νότιος Κορέα, με έκταση μικρότερη της πατρίδας μας θα μας υπολόγιζαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι και πολύ περισσότερο ο θρασύς Ερντογάν και όλοι οι υπόλοιποι και δεν θα είχαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Για όσους λοιπόν, με πολλές προσωπικές θυσίες και κόπους, κάνουν το καθήκον τους και προσφέρουν πολλά παιδιά στην πατρίδα πρέπει να τους το αναγνωρίζουμε. Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι έχουμε ως προτεραιότητες την σταδιοδρομία, την προσωπική επιτυχία ή οτιδήποτε άλλο και παραμελούμε ή ξεχνούμε αυτό το καθήκον ή δε μας δίνει αυτή την δυνατότητα ο Θεός, τους οφείλουμε όχι μόνο την ανοχή, αλλά την ιδιαίτερη συμπάθεια και ευγνωμοσύνη μας και το σπουδαιότερο την άδολη αγάπη μας για την προσφορά τους.

Όταν το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι δεν μπορεί να τίθενται εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή των δημογραφικών κινήτρων.

Όταν το Σύνταγμα στο άρθρο 21 προβλέπει ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.

Οι νομοθέτες μας λένε και εμείς τους οφείλουμε συμπάθεια, ευγνωμοσύνη και τη άδολη αγάπη μας για την προσφορά τους.

Ας το κάνουμε πράξη όλοι μας.

Έτσι θα αλλάξουμε τα δεδομένα πρώτα για την Ελλάδα μας και στη συνέχεια για όλους τους Έλληνες.

 

Υ.Γ. Με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. συμφωνούμε με το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ ώστε να γίνει συμφωνία με εταιρεία που θα δίνει την μεγαλύτερη έκπτωση σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες.         

 

Ο πρόεδρος 

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.