ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
25/04/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ»
25/05/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 24.4.2018

 

Στο προηγούμενο άρθρο είχαμε κάνει αναφορά στην απαράδεκτη ενέργεια Φίλη και Γαβρόγλου να κρίνουν την απόφαση του Σ.τ.Ε. για το μάθημα των Θρησκευτικών αναγνώστες ζήτησαν εκτενέστερη αναφορά γι’ αυτό επανερχόμεθα.

Πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά και καθαρά ότι η Ελληνική δικαιοσύνη έδειξε για μία ακόμα φορά πως στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι συνεχίζει να αναδεικνύεται, στους δύσκολους χρόνους που ζούμε, ως ο πυλώνας της διάσωσης της εθνοθρησκευτικής μας ιδιοπροσωπείας και παράδοσης. Πραγματικά αποτελεί το αποκούμπι και το καταφύγιο των εξαθλιωμένων πολιτών από τις άφρονες και παράλογες πολιτικές των τελευταίων χρόνων, αλλά και τις ποικιλότροπες επιθέσεις κατά της Ελληνικής κοινωνίας από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Ο λόγος, για την πρόσφατη ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει την υπ’ αριθμ. 1437/Δ2/7.9.2016 απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη με τίτλο «Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο».

Όπως είναι γνωστό, με την παραπάνω απόφαση του πρώην Υπουργού Φίλη καταργήθηκε το προηγούμενο «Αναλυτικό Πρόγραμμα», που ίσχυε για πολλές δεκαετίες, στο οποίο το μάθημα των Θρησκευτικών είχε σαφέστατα Ορθόδοξο προσανατολισμό. Και εισήγαγε στα Σχολεία  το «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» με το οποίο επιχειρήθηκε η διαθρησκευτική μετάλλαξη του μαθήματος και μάλιστα με έντονο θρησκειολογικό συγκρητισμό.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα Συνεργαζόμενα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης, από ορισμένους Μητροπολίτες (δυστυχώς ελάχιστους), την Π.Ε.Θ. (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων), την «Εστία Πατερικών Μελετών» και τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό.

Διοργανώθηκαν συλλαλητήρια, ημερίδες, συνέδρια και δημοσιεύθηκαν πληθώρα άρθρων και μελετών από ειδικούς επιστήμονες σε εφημερίδες, περιοδικά και διαδίκτυο. Επίσης πάρα πολλοί γονείς των παιδιών επέστρεφαν τους φακέλους του μαθήματος (Θρησκευτικά Φίλη) ως απαράδεκτους. Το αποκορύφωμα και η ολοκλήρωση όλων αυτών υπήρξε η προσφυγή των παραπάνω φορέων και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ στο Σ.τ.Ε., με το αίτημα της ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, του Φίλη, ως αντισυνταγματικής.

Πραγματικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της πατρίδας μας, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 660/2018 απόφαση της Ολομέλειάς του, που με ισχυρά νομικά επιχειρήματα, ακύρωσε την υπουργική απόφαση Φίλη.

Συγκεκριμένα η απόφαση Φίλη θεωρήθηκε ως αντισυνταγματική επειδή: α) «Έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 16, παρ. 2 και 13, παρ. 1 του Συνάγματος, διότι, με το πρόγραμμα σπουδών που εισάγει για τις Γ’-ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικού και για το Γυμνάσιο, φαλκιδεύεται ο επιβεβλημένος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός, η σύμπτυξη δηλαδή της ορθόδοξης χριστιανικής συνειδήσεως των μαθητών, που ανήκουν στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού» και επιπλέον «διότι προκαλεί σύγχυση στους ορθόδοξους μαθητές και κλονίζει την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση».

β) «Επεμβαίνει στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών αυτών που δεν διαθέτουν την ωριμότητα και την κριτική αντίληψη των ενηλίκων και είναι ικανή να τους εκτρέψει από την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση».

γ) «Έρχεται σε αντίθεση προς τη διάταξη του άρθρου 2 του Π.Π.Π. της Ε.Σ.Δ.Α. διότι προβάλλει το ευθέως καθιερούμενο από την διάταξη αυτή δικαίωμα των ανηκόντων στην επικρατούσα θρησκεία ορθοδόξων χριστιανών γονέων να διασφαλίσουν τη μόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών τους σύμφωνα με τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις».

δ) «Έρχεται σε αντίθεση προς την συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας και προς το άρθρο 14 (σε συνδυασμό με το άρθρο 9), της Ε.Σ.Δ.Α. διότι στερεί από τους μαθητές του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος να διδάσκονται αποκλειστικώς τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία όπως έχει εκτεθεί προβλέπει για μαθητές ρωμαιοκαθολικούς, εβραίους και μουσουλμάνους τη δυνατότητα να διδάσκονται αποκλειστικώς τα δόγματα της πίστεως τους, (όχι δε και τα δόγματα άλλων θρησκειών), μάλιστα δε από δασκάλους προτεινόμενους από την οικεία θρησκευτική κοινότητα».

Μετά από αυτά τα νομικά επιχειρήματα τόλμησαν Φίλης και Γαβρόγλου να κρίνουν την απόφαση. Ήταν απαράδεκτοι και με όσα είπαν έγιναν γελοίοι.

Σαν σήμερα στις 24 Απριλίου 2004 οι Ελληνοκύπριοι, με συντριπτική πλειοψηφία, απέρριψαν στο δημοψήφισμα το Σχέδιο Ανάν, που οδηγούσε την Ελληνική Κύπρο στο απόσπασμα. Είχε προηγηθεί βέβαια, στις 7.4.2004, το διάγγελμα του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου με την ιστορική φράση: «Παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω κοινότητα».

Στις 8.4.2004 ο Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος του απέστειλε την ακόλουθο επιστολή: «Κύριε Πρόεδρε. Χτες το βράδυ ο απανταχού της Γης Ελληνισμός, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, άκουσε τη φωνή του Έθνους, τη φωνή του Τάσσου Παπαδόπουλου. Χτες το βράδυ σηκώθηκαν όρθιοι από τους τάφους τους οι αγωνιστές του 1821 για να ακούσουν και πάλι του φωνή του Γέρου του Μωριά προς τον Ιμπραήμ: “Όχι τα κλαδιά να μας κάψης, όχι τα δέντρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνει, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δέντρα μας αν μας τα κόψης και αν την κάψης την γην δεν θέλει να σηκώσεις και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάμης δική σου, βγάλτο από το νου σου”. Χτες το βράδυ ξύπνησαν από τους τάφους τους οι Μακεδονομάχοι για να ακούσουν το προσκλητήριο του Παύλου Μελά. Χτες το βράδυ οι επιζώντες και οι νεκροί των βουνών της Πίνδου και της Εθνικής Αντίστασης της κατοχής του 1940 άκουσαν όλοι μαζί τη φωνή του Ιωάννη Μεταξά: “OXI”. Χτες το βράδυ ξαναζωντάνεψαν τα φυλακισμένα μνήματα της Λευκωσίας και οι ήρωες της ΕΟΚΑ Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης και όλοι οι άλλοι μαζί με τον Διγενή και τον Αυξεντίου, όρθιοι και αυτοί, άκουσαν και πάλι τη φωνή της πατρίδας και μαζί με τον Τάσσο Παπαδόπουλο φώναζαν: “ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν”. Χτες το βράδυ όρθιοι ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νικόλαος Πλαστήρας άκουσαν και αυτοί τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον είδαν να οδηγεί το Έθνος στον δρόμο της ιστορίας του. Χτες το βράδυ ήταν όλοι παρόντες. Από χτες το βράδυ πανικός κατέλαβε τους κήρυκες του ενδοτισμού και του τρεμαλέου ρεαλισμού. Από χτες το βράδυ όλοι οι “Νενέκοι” κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν την ψυχική αποστράτευση των Ελλήνων. “Βλάχο θέλει και μπροστάρη το κοπάδι στη βοσκή” λέει ο λαός μας και αυτήν την κρίσιμη ώρα γνωρίζει ότι υπάρχει ο ηγέτης που τον οδηγεί και εκφράζει την ψυχή του έθνους: “ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν”. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας προστατεύει “Καλή Ανάσταση”. »

Και η απάντηση του αείμνηστου Προέδρου με ημερομηνία 21.4.2004 προς τον πρόεδρο της ΑΣΠΕ: «Αγαπητέ κύριε Θεοτοκάτο, σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, που με εμψυχώνουν και με ενισχύουν σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τον τόπο και το μέλλον όχι μόνο το δικό μας αλλά και των μελλούμενων γενεών. Από την αγάπη και τη στήριξη του λαού αντλώ δυνάμεις, για να αντιστέκομαι σε προτάσεις που προνοούν την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και την παραχώρηση όλων όσων απαιτεί η τουρκική πλευρά αμέσως. Σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάν, η δική μας πλευρά αγοράζει την ελπίδα ότι σε περίοδο 3 έως 19 χρόνων θα υλοποιηθούν τα «θετικά» του Σχεδίου για την επιστροφή εδαφών, περιουσιών και δικαιωμάτων εγκατάστασης.

Μαζί με όλους εσάς που υποστηρίζετε αυτήν τη θέση, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που θα είναι λειτουργική και βιώσιμη, σας χαιρετώ και σας εύχομαι κάθε καλό».

Αυτά εις μνήμην του αειμνήστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος ενώ συμμετείχε στην κυπριακή αντιπροσωπεία το 1959, αρνήθηκε να υπογράψει τις επαίσχυντες εκείνες συμφωνίες Ζυρίχης –Λονδίνου. Οι διάδοχοί του, δυστυχώς, αντί να ακολουθήσουν τον δρόμο που εκείνος εχάραξε προχωρούν από υποχώρηση σε υποχώρηση και δεν έχουν το κουράγιο να αντισταθούν. Έτσι φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα να ανέχονται το Έγκλημα του Εποικισμού και οι Έλληνες της Κύπρου να αποτελούν μειοψηφία στην Ελληνική Κύπρο. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν οι ηγέτες που θα αποτρέψουν τα Εγκλήματα των εποικισμών σε Κύπρο και Ελλάδα και θα αποτρέψουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού. Και στην Κύπρο θα αρνηθούν το ετοιμαζόμενο νέο Σχέδιο Ανάν.

 

                                                                                                                                               Ο πρόεδρος 

                                                                                                                                           Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.