Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ»

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
09/05/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
25/05/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 8/5/2018.

 

Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλο κακό στην Ελληνική κοινωνία. Το χειρότερο από όλα είναι η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει εθνικά θέματα. Διαπράττει το ένα λάθος πάνω στο άλλο και δεν συναισθάνεται το κακό που επιφέρει στα εθνικά συμφέροντα. Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο να διατηρεί την πρωθυπουργική πολυθρόνα, με οποιοδήποτε κόστος. Το πάθος της νομής της εξουσίας τον έχει τυφλώσει και δεν καταλαβαίνει ούτε αντιλαμβάνεται ότι η περαιτέρω παραμονή του στο πηδάλιο του Εθνικού σκάφους θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές και καταστροφές, ακόμη και στον ίδιο.

Η κυβέρνηση επιμένει στις συνομιλίες με τα Σκόπια και επιτρέπει και ανέχεται τους θρασείς καπηλευτές να αυθαδιάζουν και να ασχημονούν, σε μια Ιστορία 5.000 ετών. Τώρα μας λένε οι Σκοπιανοί ότι θα κάνουν δημοψήφισμα, είναι ευκαιρία να προκηρύξει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος και ο Τσίπρας. Ώστε να καταλάβει ποια είναι η άποψη, για το όνομα, του Ελληνικού λαού αλλά και η αλήθεια. Όταν και ο βοηθός Γενικός Αναπληρωτής του ΝΑΤΟ παραδέχτηκε δημόσια και ανοικτά, ότι είναι εσφαλμένη η χρήση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τα Σκόπια. Αυτό το δήλωσε, μάλιστα, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το βίντεο αυτής της δήλωσης θα έπρεπε η κυβέρνηση και το Υπουργείο εξωτερικών να το χρησιμοποιήσει ως «σημαία» σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και όχι να το αγνοεί.

Ακόμη ο Τσίπρας διέπραξε τεράστιο σφάλμα με την υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο εδώ. Δεν διαθέτει πολιτική και διπλωματική πείρα ώστε να αντιδράσει όπως έπρεπε. Όφειλε, την ίδια στιγμή που οι «οκτώ» πάτησαν το έδαφός μας να τους στείλει, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, στις Βρυξέλλες και ας κανόνιζαν τη συνέχεια οι «Ευρωπαίοι εταίροι» με την Άγκυρα. Αντί γι’ αυτό ο Τσίπρας με τη «διεθνιστική» του νοοτροπία, που νομίζει ότι είναι «προοδευτική» τους παρέσχε φιλοξενία και δέχτηκε τον Ερντογάν στην Αθήνα. Του έδωσε, μάλιστα και υποσχέσεις ότι σύντομα θα τακτοποιούσε το θέμα των «οκτώ». Νόμιζε, ο αδαής, ότι μπορούσε να «ρυμουλκήσει» τον παμπόνηρο Σουλτάνο και να τα αποτελέσματα.

Η απαγωγή των δύο στρατιωτικών μας από την ΜΙΤ και ο εγκλεισμός τους στα «λευκά κελιά» της Ανδριανούπολης έδειξαν ότι ο  σατράπης της Τουρκίας θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Είναι ολοφάνερο και όλοι το καταλαβαίνουμε.

Το ερώτημα είναι εάν ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του ρυθμίζουν ανάλογα την συμπεριφορά τους στην πρόκληση του βάρβαρου οθωμανού. Πάλι επέλεξε λανθασμένη τακτική. Ο Τσίπρας προσπάθησε να υποβαθμίσει την πρωτοφανή πρόκληση και να την παρουσιάσει ως…. «σύνηθες φαινόμενο». Μάλιστα δημόσια εξέφρασε τη βεβαιότητα, αφελώς, ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα. Τόση επιπολαιότητα δεν συγχωρείται ποτέ σε πρωθυπουργό.

Ο Ερντογάν φανερά τον εκβιάζει. Εμμέσως πλην σαφώς του ξεκαθάρισε πως έχει το πρόβλημα: Ή θα γίνει ανταλλαγή ή δεν ξαναβλέπετε τους δύο στρατιωτικούς σας. Οι δικαστικές αποφάσεις και από τις δύο χώρες δεν παίζουν κανέναν ρόλο, αυτή είναι η αλήθεια. Εδώ πρόκειται καθαρά για πολιτικό παιχνίδι. Και, είναι ολοφάνερο, ο Τσίπρας το έχασε. Θα πληρώσει όλους αυτούς τους κακούς χειρισμούς που έκανε. Είναι όνειρο απατηλό εάν νομίζει ότι θα αποπροσανατολίσει την προσοχή της Ελληνικής κοινής γνώμης με προβολή άλλων θεμάτων. Όσο και αν προσπάθησαν να συνδράμουν τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ,  που ελέγχει, ώστε να ξεχαστεί η ομηρία των στρατιωτικών μας. Ο Ελληνικός λαός θα απαιτεί καθημερινά την επιστροφή των παιδιών μας.

Οι τυπικές φραστικές συνηγορίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους προύχοντες των Βρεξελλών δεν επιλύουν το πρόβλημα.

Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν υπολογίζει και δεν λογαριάζει καμία ξένη δύναμη, επιπλέον, απαιτεί να τον ενισχύουν οικονομικά, όπως και έγινε. Όσο για το ΝΑΤΟ, είναι πάγια η τακτική του, νίπτει τας χείρας του.

Όσο το θέμα των δύο στρατιωτικών μας και των οκτώ τούρκων αξιωματικών παραμένει σε εκκρεμότητα τόσο περισσότερο το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» θα έρχεται όλο και πιο κοντά.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται μπορεί να συμβούν πολλά. Οι εκλογές στη γειτονική χώρα θα σηματοδοτήσουν μια αναζωπύρωση των επιθετικών βλέψεων της Άγκυρας και του Ερντογάν, αφού τα κόμματα της Τουρκίας συναγωνίζονται σε ανθελληνικό μένος και μίσος. Θα κάνουν επίδειξη δυνάμεως διεκδικώντας βραχονησίδες. Ήδη «γκριζάρουν» το Αιγαίο. Όσοι κατά καιρούς έκαναν κατάχρηση του όρου περί «ελληνοτουρκικής φιλίας» ήταν απλώς αιθεροβάμονες. Ο Τούρκος δεν γίνεται ποτέ ειλικρινής φίλος. Η ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκία δείχνει ότι ποτέ της δεν απέδιδε καμία σημασία στα δεδομένα του Διεθνούς Δικαίου και ότι ο μόνος σημαντικός παράγοντας γι’ αυτήν είναι η στρατιωτική ισχύς. Οι ελπίδες φιλοδυτικών κυβερνήσεων ότι μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την λήξη του Ψυχρού Πολέμου η Τουρκία θα έχανε την σπουδαιότητά της για τη Δύση δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα. Παρά το διαφορετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις Δύσης-Τουρκίας, η τελευταία κολακεύεται να πιστεύει ότι έχει αναβαθμιστεί έναντι της Ρωσίας.

Η Τουρκία συνεχίζει να μας προκαλεί. Το αμαρτωλό ΝΑΤΟ αδιαφορεί για την τουρκική προκλητικότητα. Είναι βέβαια γνωστό ότι αυτό το βορειαντλαντικό Σύμφωνο, που εξακολουθεί να υπάρχει παρότι το Σύμφωνο της Βαρσοβίας έχει διαλυθεί, ουδέποτε μας υπεστήριξε. Παρέμενε, πάντα, απαθής θεατής των τουρκικών αθλιοτήτων και της βαρβαρότητάς τους, όπως τότε με την εγκληματική εισβολή στην Κύπρο και το συνεχόμενο Έγκλημα του Εποικισμού της. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ, εδήλωσε ασύστολα και κυνικά: «Τις διαφορές σας για τα νησιά δεν μπορώ να σας τις λύσω εγώ. Βρείτε τα μεταξύ σας…»

Τότε τι μας προσφέρει αυτός ο Οργανισμός που η χώρα μας υπηρετεί πιστά και σωστά;

Να μην τρέφει, παρ’ όλα αυτά, αυταπάτες ο κύριος Στόλτενμπεργκ. Η πάγια τακτική του να μας αποτρέπει από μια σύγκρουση με την Τουρκία, παρότι μονίμως οι εξ Ανατολών γείτονές μας προκαλούν, δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να εισακουστεί. Τις παραινέσεις τους να τις απευθύνει προς την Άγκυρα και τον Ερντογάν, που εξακολουθεί σκόπιμα να κρατά φυλακισμένους τους δύο στρατιωτικούς μας.

Η σειρά των προκλήσεων της Τουρκίας οδηγεί στην αναπόφευκτη σύγκρουση. Ότι όμως και να κάνει, η Ελλάδα είναι τόπος ιερός, που δεν μπορεί εύκολα να αγγίξει κανείς γιατί ματώνει και πληγώνεται. Εδώ αξίζει να θυμηθούμε και να θυμίσουμε ότι είχε γράψει στις 29 Οκτωβρίου 1940 στην «Καθημερινή» στο άρθρο του ο Γεώργιος Βλάχος, όταν οι στρατιές του Μουσολίνι μας επιτέθηκαν: «Τον πόλεμον αυτόν δεν τον εζητήσαμεν, δεν τον προεκαλέσαμεν, δεν τον ηθελήσαμεν. Μας επεβλήθη…»

Τώρα, θέλει να μας τον επιβάλει η Τουρκία, επειδή αυτό έχουν μέσα στο νοσηρό μυαλό τους οι ηγέτες της. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους επέστησε την προσοχή στο τι σημαίνει παραβίαση των συνόρων μας εκ μέρους τους. Όσο για το ΝΑΤΟ πρέπει να πάρει την ίδια απάντηση που είχε δώσει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, τον Ιούνιο του 1964 προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Μπολ, όταν και τότε βρισκόμαστε υπό την απειλή πολέμου από την Τουρκία του Ινονού. Είπε τότε ο πρωθυπουργός: «Δυστυχώς, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, διότι σήμερον εκ των συνομιλιών μας φοβούμαι ότι θα επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει αγεφύρωτος αντίθεσις απόψεων μετά της Τουρκίας. Εάν δε το ΝΑΤΟ αποφασίσει ότι δεν ημπορεί να αποτρέψει τον πόλεμον, δυστυχώς η επίθεσις της Τουρκίας θα αποτολμηθεί. Και η Ελλάς θα αμυνθεί…»

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απέτυχε τραγικά σε όλους τους τομείς και κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι τελείως ακατάλληλη να διαχειρισθεί μια Ελληνοτουρκική κρίση.

Θα χρειαστούμε μια κυβέρνηση «εκτάκτου ανάγκης». Με κυβερνήτη που να πιστεύει στον Θεό και να έχει εθνικό φρόνημα.

Είναι γνωστό ότι ο Ελληνισμός ταξίδευσε με ασφάλεια, δια μέσου των αιώνων, πάνω στο σκάφος της Ορθοδοξίας.

 

                                                                                                             Ο πρόεδρος

                                                                                                                 Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.