ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
«ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ» ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ!
16/02/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες
Δήμαρχε GO HOME
23/02/2018
Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης | Οι Άγιοι Πάντες

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 13/2/2018.

Για το συλλαλητήριο της Πλατείας  Συντάγματος και τα όσα έγιναν πριν ξεκινήσει, κατά την διάρκεια του και όσα ακολούθησαν σχετικά με τις απειλές και προκλήσεις, το πλήθος και το πάθος της συγκέντρωσης και τις ανακοινώσεις που έγιναν δεν τα γράψαμε όλα στο προηγούμενο άρθρο.

          Θέλαμε να περάσουν λίγες ημέρες να ηρεμήσουμε και να δούμε τις αντιδράσεις της «Πέμπτης Φάλαγγας», της θρασύδειλής πολιτικής ηγεσίας, των αργυρώνυτων λακέδων και ριψάσπιδων και όλων των εντεταλμένων υπαλλήλων της νέας τάξης πραγμάτων. Το τι ειπώθηκε από όλους αυτούς, από επίσημα κυβερνητικά χείλη, τι ακούστηκε από ραδιόφωνα, τι γράφτηκε σε εφημερίδες, τι είδαμε και τι ακούσαμε από τηλεοπτικούς δέκτες δεν υπάρχει χώρος ούτε δυνατότητα να γραφούν. Άλλα από αυτά προκαλούσαν θλίψη και άλλα γέλια και καταλάβαινες αμέσως σε ποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ανήκε αυτός που  έγραφε ή μιλούσε.

          Υπήρχαν όμως και πάρα πολλά που σε γέμιζαν ελπίδα, αισιοδοξία, πιστή και σου έδιναν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για τους Έλληνες και την Ελλάδα και την βεβαιότητα ότι ο Ελληνισμός θα βγει αλώβητος από την κρίση που περνάμε και θα επιβιώσει.

          Εκείνο όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον όλου του κόσμου και εντυπωσιάζει αφάνταστα το σύνολο του Ελληνισμού είναι η σκληρότητα και το μίσος της «Πέμπτης Φάλαγγας» και των απογόνων των συμμοριτών και κατσαπλιάδων, με το οποίο επιτίθενται στον Μίκη Θεοδωράκη.

          Τι είναι αυτό το κακό και γιατί;

          Γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης, μια πολιτική και πνευματική προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας, ήταν το φλάμπουρό τους, η σημαία τους, το άλλοθί τους και το σπουδαιότερο το περιτύλιγμά τους. Η αριστερή γροθιά, δηλαδή, «ο αριστερόστροφος φασισμός», τους κτύπησε στο κούτελο τόσο δυνατά που έχασαν «τ’ αυγά και τα πασχάλια», έχασαν πραγματικά τη γη κάτω από τα πόδια τους και από τα σύννεφα που πετούσαν, έπεσαν στη «Λάσπη και τον Βούρκο» και γίνονται ένα με τα κατακάθια του Ελληνισμού.

          Τα κατακάθια, η λάσπη και ο βούρκος είναι αυτοί που τόλμησαν να βρομίσουν το σπίτι του Μουσικοσυνθέτη και να πουν «το άσπρο-μαύρο» δηλαδή το καλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού: «Εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος» οι Αναρχικοί, «τα παιδιά» κατά την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους  τους.

          Όσο για τον αριθμό των συμμετεχόντων πολιτών στο Συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα και σ’ αυτό της Θεσσαλονίκης η εκτίμηση της Αστυνομίας είναι σωστή και ακριβής.

          Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας που του κάναμε παράπονα για τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν επίσημα για συμμετοχή 90.000 χιλιάδων πολιτών στη Θεσσαλονίκη και 140.000 χιλιάδων στην Αθήνα μας εξήγησε αναλυτικά, πειστικά   και μας είπε: «Εάν ήταν πολιτική συγκέντρωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή τον Ανδρέα Παπανδρέου και κάλυπτε τους ίδιους χώρους της Αθήνας θα μιλούσαμε για 3.000.000 πολίτες. Γιατί τότε υπολογίζαμε και όλους τους αδιάφορους που περνούσαν να πάνε στα σπίτια τους ή στις δουλείες τους, αλλά και όλους όσους βρίσκονταν στα σπίτια τους και ήθελαν να πάνε στη συγκέντρωση. Ενώ τώρα η Αστυνομία δεν υπολόγισε ούτε τους περαστικούς, ούτε τους αδιάφορους, ούτε όσους βρίσκονταν στα σπίτια τους και θα ήθελαν να πάνε στο συλλαλητήριο. Η Αστυνομία έδωσε τους πραγματικούς αριθμούς των πολιτών που συμμετείχαν και ήταν για την Θεσσαλονίκη 900.000 και για την Αθήνα 1.400.000. Στο γραφείο της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας που τοποθετήθηκαν τα έγγραφα, από κάποιο αόρατο χέρι σβήστηκε το τελευταίο μηδενικό και στις δύο περιπτώσεις και έτσι έγιναν οι ανακοινώσεις χωρίς άλλες αλλαγές».

          Κοιτούσαμε τον αξιωματικό με απορία και αναρωτιόμαστε πως και δεν το σκέφτηκε κανείς αυτό;

          Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα 900.000 στη Θεσσαλονίκη και 1.400.000 στην Αθήνα, χωρίς τους αδιάφορους και τους περαστικούς.

          Θα μου πείτε, ένα μηδενικό ξέχασαν να διαβάσουν, δεν είναι τίποτα σπουδαίο!

          Το κακό για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι ίδιοι επιβεβαιώνουν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τους παραπάνω αριθμούς γιατί ο καθένας τους κάνει τους δικούς τους υπολογισμούς και ανακοινώνει διαφορετικούς αριθμούς και μάλιστα με τεράστιες διαφορές .

Είναι για γέλια και για κλάματα οι κυβερνώντες.

          Προ καιρού, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, είχε δώσει συνέντευξη τύπου η σύντροφος του Πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιανά και είχε αναφέρει μεταξύ άλλων δύο προτάσεις που ήταν η ουσία ολόκληρης της συνέντευξής της:

  1. «Ότι ο Τσίπρας πήρε την Κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» και 2. «Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα».

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για τους λόγους που δόθηκε εκείνη η συνέντευξη, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις: για την προσπάθεια στήριξης του συντρόφου της από την κ. Περιστέρα Μπαζιανά μέχρι ότι προετοιμάζει το έδαφος για να κατέβει υποψήφια η ίδια στις επόμενες εκλογές .

          Εκείνο που τονιζόταν από όλους, εκτός «λαμπρών εξαιρέσεων» είναι ότι: ο Τσίπρας μόνο ψέματα είπε και εξαπάτησε και πρόδωσε. Ενώ αντίθετα για το θέμα της «κυβέρνησης και εξουσίας» δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά.

Εμείς εδώ, δεν είχαμε εκφράσει καμία άποψη ή θέση για την συγκεκριμένη συνέντευξη γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ούτε για τους σκοπούς που δόθηκε, ούτε για τους στόχους που εξυπηρετούσε.

          Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλαδή τα συλλαλητήρια και την αντιμετώπισή τους και την υπόθεση NOVARTIS γίνεται ολοφάνερο τι εννοούσε, τι ήθελε και τι επιδίωκε «με την εξουσία» η κ. Περιστέρα Μπαζιανά.

          Επιδίωκε και απαιτούσε όλοι η πυλώνες  της δημοκρατίας και τα κέντρα εξουσίας να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με το συμφέρον και τις επιδιώξεις του Τσίπρα πρώτα και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια.

          Πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε καταλάβει τι θέλουν και τι επιδιώκουν όλοι οι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα και να ξεπουλήσουν «τα ιερά και τα όσιά μας».

Δυστυχώς υπάρχουν πυλώνες της δημοκρατίας και κέντρα εξουσίας που κάνουν τα θελήματα του Τσίπρα και της κυβέρνησής  του.

Λαμπρό παράδειγμα η ΕΡΤ που με την συμπεριφορά της στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης προβλημάτισε, όχι μόνο εμάς αλλά την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας για το εάν προσφέρει  υπηρεσίες σωστές στην ελληνική πολιτεία και την κοινωνία ή ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των υπαλλήλων της και της κυβέρνησης; 

Και το χειρότερο απ’ όλα βλέπουμε την προστασία και την ευαισθησία που δείχνει, η κυβέρνηση, για τον εγκληματία Κουφοντίνα, τρομοκράτη της 17ης Νοέμβρη και όλους τους συνοδοιπόρους και συνεργάτες τους και ποιοι τον υποδέχονται στις εξόδους του από τις φυλακές.

Γιατί;

Είναι ντροπή για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Ας καταλάβουμε όλοι ποιοι μας κυβερνούν.          

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.